DA la Referendum! – schimbarea societății în care trăim depinde de fiecare dintre noi

România a reușit , așa cum ne-am dorit și am sperat , să trimită o majoritate pro-europeană în Parlamentul Uniunii Europene.

Am avut emoții și am așteptat cu sufletul la gură rezultatele preliminarii și nu a fost deloc ușor să ajungem unde suntem astăzi. Analizele noastre dinaintea campaniei prevedeau o participare măcar de 36%. Însă realitatea este mult mai dulce : s-a ieșit la vot în proporție de 49,02%  , ceea ce este imens acest procent. Efortul nostru de a ieși la vot și mobilizarea exemplară a cetățenilor ne pune pe harta participării printre țările cu democrații consolidate. Cu încrederea și determinarea întregii echipe a Partidului Național Liberal ,fiecare telefon dat pentru mobilizarea cunoscuților , fiecare mesaj transmis către prieteni și cetățenii acestei țări , ne-au făcut să fim mândri de rezultatul obținut.

Din păcate, au fost români care și-au dorit nespus de mult să voteze, au stat ore întregi la cozi de sute de metri , au fost umiliți  și nu au reușit să își exercite dreptul fundamental de a pune ștampila pe buletinul de vot. Abuzul împotriva Diasporei nu a fost întâmplător. Guvernul trebuia să se pregătească temeinic după experiența cozilor nesfârșite din 2016. Dar nu a făcut-o. Trebuie transmis un mesaj clar celor care ne reprezintă : votul nostru este cel mai important și nu se joacă nimeni cu acest drept! Mobilizarea trebuie să fie de pe acum, pentru a exista o diferență la toamnă când vor fi prezidențialele. Diaspora a fost în mod intenționat împiedicată să voteze. De acum nu mai merge cu jumătăți de măsură , de adevăr și de acțiune !

Partidul Național Liberal a câștigat alegerile europarlamentare și a salvat calea europeană a României. Este un vot care ne onorează și ne obligă de asemenea enorm. PNL va pune imediat în aplicare rezultatele Referendumului pentru justiție și solicită adoptarea legii privind votul electronic.

Vă mulțumesc !

Deputat PNL, Vasile GUDU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here