Data prezidențialelor, discuții în Coaliție

Discuțiile din coaliție au drept obiectiv să găsească cea mai bună soluție pentru calendarul prezidențialelor. La fel ca toate deciziile de până acum, și această decizie trebuie luată prin consens.

  • Poziția PNL rămâne aceea că alegerile prezidențiale ar trebui să aibă loc la sfârșitul anului. Alegeri în septembrie înseamnă suprapunerea cu începerea școlii și înseamnă acoperirea campaniei electorale de perioada concediilor de vară.
  • Trebuie să ne asigurăm și de faptul că va fi o organizare mai bună a procesului electoral, care să nu ne ducă în situația de acum, în care rezultatele definitive ale alegerilor nu sunt cunoscute nici la 10 zile de la ziua votului.
  • Considerăm că poziția primarului Capitalei, Nicușor Dan, e una rezonabilă. Campania electorală prezidențială trebuie să informeze lumea, nu să treacă neobservată. Românii trebuie să fie informați în mod serios, într-o perioadă potrivită, atunci când aleg primul om în stat.
  •  Trebuie să fim atenți la semnalele din societate și să găsim soluția potrivită. Neexistând actele normative privind alegerile prezidențiale și nefiind declanșat procesul electoral, trebuie să cumpănim bine dacă soluția cea mai potrivită nu este ținerea lor în noiembrie sau decembrie.

Michael Gudu, deputat PNL Tulcea

+ There are no comments

Add yours