comandat de pnl, executat de pnl, cod mandatar 41190007

Deștepții din Guvern pun mâna pe carte

                                      Declarație de presă

Schimbările din Educație, dese și pripite,denotă lipsa de viziune și interes pentru acest sistem al celor care ar trebui să aibă multă carte și multe cunoștințe de natură a-l conduce și gestiona coerent și eficient.  Ultima dovadă de deșteptăciune a actualilor guvernanți o reprezintă modelele de subiecte pentru examenle naționale, care au fost retrase de pe site-ul ministerului. De ce? Am aflat. Ce nu știm este de ce se recurge la astfel de măsuri. Singura explicație este cruda realitate.

“Deștepții”  din Guvern pun mâna pe carte, dar nu ca să învețe, ci ca să modifice și ei ceva pe ici, pe colo, fără vreun anunț public, studiu sau consultare. Așa se întâmplă când studiile așa-zișilor specialiști se limitează la ridicarea diplomelor. Te afli în exterior și modifici la interior. Veștile “deștepte” vin în continuare. Am aflat chiar de la ministrul interimar că sunt resurse financiare la nivel de minister, numai că lipsesc ideile care să conducă la finanțare. În plus, au fost semnate două proiecte cu finanțare europeană pentru programul “Bani de liceu” prin care se vor acorda burse pentru elevi aferente anilor 2015-2019.  Mă întreb, cum se vor face plăți din fonduri europene retroactiv datei semnării contractelor de finanțare?  Dar la PSD-ALDE orice se poate. Mai întâi se cheltuiesc banii și pe urmă se face contractul de finanțare. Ultima modificare a legii Educației vizează asigurarea unui spațiu de depozitare pentru fiecare elev. Asta da realizare măreață care se circumscrie veritabilei și neobositei deșteptăciuni a Guvernului. Faci teste grilă și le ascunzi în spațiile de depozitare. Ca să nu se sperie elevii de atâta europenizare  a școlii.

Stimați guvernanți! Cine se ocupă de abandonul școlar, de calitatea actului de educație și de gradul de satisfacție al trinomului elev-părinte-profesor? Nu spun că nu este nevoie de burse sau condiții dar, pentru ca acestea să vină în sprijinul elevului, e nevoie de multă știință și preocupare, nu de idei răzlețe și bulversante.

Deputat PNL, Vasile GUDU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here