PNL insistă ca echilibrarea bugetară să plece de la reducerea cheltuielilor statului și nu de la împovărarea mediului de afaceri, care și așa duce greul acestei perioade. În situații de acest gen este important să susții mediul de afaceri și să crești locurile de muncă. O creștere a taxelor riscă să aibă un efect complet invers, respectiv închiderea firmelor și reducerea locurilor de muncă.

  • Primele care vor fi lovite sunt firmele mici și mijlocii, respectiv capitalul românesc. Nu putem admite așa ceva, dacă suntem responsabili.
  • Este nevoie, așadar, de multă chibzuință și de analize tehnice detaliate privind impactul pentru fiecare sector în parte.
  • Iată de ce discuțiile la nivelul liderilor PNL și PSD, respectiv al Coaliției vor continua. Este normal să se întâmple așa, nu e vorba despre niciun blocaj, dimpotrivă este dovada că există determinarea de a căuta cele mai bune soluții pentru situația de față.
  • Țara are nevoie acum de soluții de guvernare. Suntem oameni serioși și vom depăși, toți, momentele care uneori au o încărcătură emoțională mai mare. Nu sunt decizii ușoare, dar ele trebuie luate cu calm și mai ales cu atenția de a nu destabiliza acum o economie care are șanse mari de dezvoltare.
  • Putem înțelege tensiunea premierului Ciolacu în a lua o măsură sau alta. Dar în final ceea ce trebuie să conteze este responsabilitatea față de actul guvernării. Atunci când PSD și PNL au decis să guverneze împreună și-au asumat să o facă și în condiții dificile.
  • Privind creșterea taxelor pentru mediul de afaceri, această informație este neadevărată. PNL nu a susținut niciodată așa ceva. Dimpotrivă, am susținut în toată această perioadă necesitatea ca măsurile de echilibrare bugetară să nu afecteze mediul de afaceri. Din păcate, vorbim despre o speculație de presă, care a fost rostogolită în urma unei întâlniri pe care președintele PNL Nicolae Ciucă a avut-o cu reprezentanți ai mediului de afaceri. Mai mult, ea a fost negată chiar de oamenii de afaceri prezenți la acea întâlnire.

Michael Gudu, deputat PNL Tulcea

+ There are no comments

Add yours