Fermierii români- și fără porci și fără fonduri

 Guvernul ALDE-PSD a reușit performanța ca în anul Centenarului să distrugă fermierii români . Din păcate, măsurile fiind luate tardiv și ineficient , lucrurile au fost scăpate de sub control. Asistăm la una dintre cele mai mari trădări ale națiunii române : Guvernul Dăncilă a sabotat orice șansă ca fermierii români afectați de pesta porcină africană să fie despăgubiți din fonduri europene !

Guvernul României a votat în Consiliul Uniunii Europene (UE) reducerea alocărilor pentru fermierii afectați de pesta porcină africană (PPA) în Bugetul UE 2019, la o săptămână după ce s-a solicitat în Parlamentul European creșterea cu 110 milioane de euro a alocărilor pentru pesta porcină africană în bugetul Uniunii Europene de anul viitor. Concret, Executivul condus de Viorica Dăncilă a votat alocarea a zero euro către Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru măsurile specifice destinate fermierilor afectați de pesta porcină africană, acolo unde s-au solicitat 100 de milioane de euro. Mai mult, Guvernul Dăncilă a votat și pentru reducerea cu 8,5 milioane de euro a alocărilor pentru măsuri de urgență de combatere a bolilor la plante și animale în Uniunea Europeană, față de propunerea inițială a Comisiei. Forma finală a Bugetului UE 2019 va fi negociată și aprobată de Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene la finalul lunii noiembrie. Principalul obstacol pentru obținerea acestor alocări către fermierii păgubiți este însuși Guvernul României care, cu 3 luni înainte de preluarea Președinției Consiliului UE, se arată incapabil de a pune pe agenda europeană o problemă de maxim interes pentru România.

Doamna Dăncilă ( care este româncă ) ne taie fondurile europene pentru fermierii păgubiți și ne face și drogați la Bruxelles. Domnul Timmermans ( care nu este român ! ) ne ia apărarea. Stăm și ne întrebăm dacă acest Guvern și această coaliție care nu mai respectă poporul român, mai reprezintă această țară și dacă le-a mai rămas ceva de oferit pentru a rămâne la Putere . Așteptăm cu interes răspunsul vostru domnilor guvernanți

Vă mulțumesc !

Deputat PNL, Vasile GUDU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here