Fiți pe fază la lansare! Popicu își scrie memoriile…(?!)

Cum abordează ALDE campania electorală pentru alegerile europarlamentare, cât de cei mai buni sunt candidații ALDE, cum se poziționează partidul conform ultimelor sondaje, pe unde mai umblă echipele prin județ să convingă electoratul, sunt probleme curente, firești, pe care Marius Octavian Popa le-a expus acum, în debutul campaniei electorale, la ultima conferință de presă. Din interminabila lui analiză am reținut câteva lucruri, cu caracter de noutate: 1. O.M. Popa își scrie memoriile 2. Este condamnat să preia moștenirea liberală de la PNL 3. Nu crede în sondaje, nici în Referendum.

O.M. Popa își scrie memoriile. Popicu a povestit cu de-a firul prin ce a trecut cu DNA-ul, în două dosare. Într-unul , de prin 2009, când a fost ascultat de SRI, într-o discuție privată cu niște prieteni cărora le dădea o întâlnire la “Bârlogul lupilor” (restaurant) și au urmat audierile la DNA ca martor. Situație în care l-au văzut televiziunile pe trepte,iar lumea l-a asociat cu unul corupt. Recent, a fost anunțat că dosarul  s-a  închis din lipsă de probe și că, în timp, încadrarea îi fusese schimbată din martor în suspect. Popicu zice că a scăpat, dar a rămas cu imaginea serios terfelită. La fel și în dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu, unde a fost chemat la DNA, tot ca martor, și-a susținut declarațiile și în instanță pentru ca în final și acest dosar să fie închis definitiv. Din nou s-a ales cu imaginea de politician corupt. Pe astfel de probleme de Justiție,pe  care le-a trăit, M.O. Popa se gândește serios să-și scrie memoriile, după alegeri.

Suntem condamnați să preluăm moștenirea liberală de la PNL”- a decretat Popicu în conferința de presă. În opinia lui, adevărații liberali se regăsesc în ALDE, continuatorul valorilor liberalismului și nu în PNL, care a derapat de la principiile acestor valori. El chiar are convingerea că va reuși să aducă în ALDE mai mulți primari PNL din județ, primari care nu mai au încredere în conducerea de la județ și sunt oameni de calitate, buni gospodari în comunitățile lor.

O.M. Popa nu crede în sondaje. Nici în Referendum, la care a zis că nu se duce. Deși ultimul sondaj IMAS plasează ALDE și pe  liderul C.P. Tăriceanu cu procente bune, Popicu nu crede în sondaje, crede doar în rezultatul votului.  Totuși, cu câteva luni în urmă ne-a servit un sondaj, puțin coafat, comandat de partidul lui. Doar în acel sondaj a crezut!

Așteptăm cu interes lansarea memoriilor lui O.M. Popa, cu siguranță decizie luată după ce Varujan Vosganian și-a lansat la Tulcea “Statuia comandorului”. El, Popicu, de ce nu…?

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here