Guvernul PNL a fost învestit în Parlament cu 240 de voturi „pentru”!

                                              Comunicat

Singura modalitate în care fiecare dintre noi poate influența pozitiv soarta României este votul exprimat la urne. Prim-ministrul desemnat, Ludovic Orban, a reușit o premieră politică prin învestirea unui Guvern după moțiune de cenzură, cu susținerea unei majorități parlamentare care a inclus forțe politice din opoziție, parlamentari independenți și ai partidului de guvernare, cu nici o săptămână înainte de alegerile prezidențiale.
PNL a inițiat, a coordonat și a definitivat un demers politic extrem de important pentru România: înlocuirea guvernării PSD cu cea mai puternică majoritate parlamentară cu un Guvern PNL. Guvernul liberal a deschis o etapă de reconstrucție autentică pentru România, având de ieri un Guvern legitim învestit de Parlament.
În urmă cu 4 ani, exact pe 4 noiembrie,  premierul Victor Ponta demisiona din cauza protestelor  declanșate după tragedia din clubul Colectiv. Ieri, pe 4 noiembrie 2019, premierul interimar Viorica Dăncilă a trebuie să plece de la Palatul Victoria, după un mandat de aproape 2 ani.
Membrii Guvernului condus de Ludovic Orban au depus ieri ,4 noiembrie 2019, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcții, în fața Președintelui Klaus Iohannis.
Se așteaptă de la acest nou Guvern să rezolve probleme foarte urgente cum ar fi : închiderea bugetului pe anul 2019 , pregătirea de buget pentru anul 2020, reluarea discuțiilor pe legile justiției. Trebuie încurajată din nou lupta anticorupție, trebuie pregătite și puse în practică, într-un mod foarte transparent , corect și eficient , alegerile.

Guvernul Ludovic Orban a trecut de votul Parlamentului. A primit 240 de voturi. PSD a boicotat ședința, în încercarea de a nu asigura cvorumul necesar votului. Nu au fost prezenți nici președinții celor două camere ale Parlamentului, iar ședința a fost condusă de
senatoarea PNL Alina Gorghiu. Al șaselea guvern din ultimii cinci ani intră de astăzi în acțiune. Pentru prima oară din perioada interbelică – adică după mai bine de 80 de ani – liberalii, conduși de Ludovic Orban, se află singuri la guvernare. Ultimul guvern PNL a fost condus, până în decembrie 1937, de Gheorghe Tătărescu.

Vă mulțumesc !
Deputat PNL, Vasile GUDU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here