Interesant! Popicu îl „plagiază” pe Lucian Simion la pensionarea tulcenilor

Sau altfel spus, după modelul de succes al deputatului social-democrat Lucian Simion, cu pensionarea navaliștilor, vine și Marius Octavian Popa (ALDE) cu o propunere similară dar în zona metalurgiei neferoaselor, mă rog,fosta. Respectiv, pensionarea mai devreme cu 2 ani a foștilor salariați de la Ferom. Ce spune Popicu, așa cum a postat și pe facebook să vadă toată lumea, culmea… după alegerile locale, unde avea avea interes. Ce spune O.M.Popa!

EXPUNERE DE MOTIVE, la propunerea de ieșirea la pensie mai devreme cu 2 ani

Subsemnatul Popa Octavian Marius, cetățean al municipiului Tulcea, solicit prin prezenta initiativă legislativă modificarea Legii nr.212/2020 privind modificarea art.65 alin.(5) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată in Monitorul Oficial al României nr.893/30 septembrie 2020. Modificările propuse in textul Legii nr.212/2020 pornesc de la faptul că, dintr-o simplă eroare, localitatea Tulcea din judetul Tulcea nu a fost cuprinsă in lista localităților care vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin.(4).

Motivele: Conform programelor de dezvoltare a industriei României din anii ’70, s-a pus problema dezvoltării unor capacități noi in metalurgia românească, astfel că in anii ’90- ’95 să se ajungă la productii de 25-30 milioane tone de oțel si 250-300.000 tone aluminiu lingou pe an. In acest context au apărut proiectele pentru centre siderurgice puternice, precum Galati, Târgoviste, dezvoltări si modernizări la combinatele existente de la Resita , Hunedoara, Câmpia Turzii, capacităti importante pentru metalurgia neferoasă , precum Slatina, Baia Mare, Tulcea si altele. In anul 1973 a inceput constructia Uzinei cu (Sectia Feroaliaje nr.1). In noaptea de 26 spre 27 iulie 1976 s-a realizat prima șarjă de feroaliaje românesti. In anul 1980 Sectia Feroaliaje 1 a atins capacitatea de 80.000 tone/ an. Productia de feroaliaje a fost ulterior dezvoltată in mai multe etape prin urmare, a fost pusă in functiune in 1977- Sectia Siliciu Metalic cu o capacitate de 7.500 tone / an, dotată cu 3 cuptoare cu puteri electrice de 6,3- 7,1 MVA si in 1980- Sectia Feroaliaje 2 cu o capacitate de 200 000 tone/an de feroaliaje cu siliciu, mangan si crom, cu dotare de 5 cuptoare cu puteri electrice de 33MVA. In 1999 uzina a fost privatizată. Din anul 2002, activele apartin FERAL Ldt., de aici si numele SC FERAL SRL. Intrucât Combinatul de feroaliaje din Tulcea functionează din 1976 si este unicul producător de feroaliaje din siderurgia românească ce comercializează feroaliaje de siliciu, mangan, crom, siliciu metalic si feroaliaje speciale, acesta având o activitate sustinută până in anul 2012. Datorită celor prezentate anterior, concluzionez faptul că in perioada 1976-2012 activitatea de prelucrare a metalelor neferoase a avut un impact semnificativ asupra sănătătii populatiei, respectiv imbolnăvirea de silicoză- boală pulmonară determinată de factorii de mediu , aceasta fiind o pneumoconioză colagenă cauzată de inhalarea îndelungată a pulberilor cu continut crescut de bioxid de siliciu liber cristalin. Față de cele prezentate anterior, propunem adăugarea localitătii Tulcea din jud. Tulcea in in lista localitătilor care vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin.(4).

Foarte interesant! M.O.Popa era conștient din start că nu are nicio șansă la Primăria municipiului. Varianta B pe care a gândit-o este, oarecum, fezabilă. Păi, dacă navaliștii vor beneficia de o pensionare mai devreme, mulțumită zbaterii deputatului PSD Lucian Simion, de ce nu și foștii siderurgiști, deloc puțini la Tulcea, să se bucure de zbaterea lui Marius Octavian Popa?; care, probabil, din această cauză se va „sacrifica” să se lupte în Parlament, dacă va fi ales ca deputat de Tulcea.

N.A.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here