Cronica unei moțiuni de cenzură anunțate
În prag de sărbători, harul divin s-a pogorât asupra Opoziției care a depus vineri moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. De la preluarea mandatului de Premier, Viorica Vasilica Dăncilă se va confrunta pentru a doua oară cu o astfel de procedură parlamentară. În situația în care moțiunea ar obține ,joi, un număr suficient de bătătorit, echivalentul a 233 de voturi exprimate la unison ” pentru ” , rezultatul ar conduce la demiterea Guvernului, care a omis se pare a-și procura “Paltonul de Iarnă “.
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat într-o emisiune televizată, pe un ton concis , că demiterea Guvernului Dăncilă se află în mâinile UDMR și ALDE, exprimându-și convingerea că, dacă cele două formațiuni s-ar rupe de Liviu Dragnea, moțiunea de cenzură ar trece, și o nouă majoritate parlamentară ar urma să se constituie în două zile.
Pe de altă parte, telegenicul Florin Iordache a șoptit printre ,,alte întrebări ” care nu îi erau adresate în mod concret, sunetul prelung al ideii că majoritatea parlamentară va declanșa în ziua de miercuri, exodul spre țările calde, în așteptarea vacanței bine meritate de sărbători. Cu toate acestea, Excelența Sa s-a erijat în elevul ascultător cu amendamentul că și-a câștigat dreptul de a ridica două degete, indiferent de poziționarea membrelor sale superioare, și a susținut că PSD va lua o decizie în cursul zilei de luni, în ședința grupurilor reunite,dacă va participa la dezbaterea moțiunii de cenzură din plenul Parlamentului. Pe același model, Birourile Permanente reunite au decis ca moțiunea de cenzură a Opoziției împotriva Guvernului Dăncilă va fi citită luni, urmând să fie dezbătută și votată joi într-o ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului.
La final de capitol nescris, în subsolul fiecărei pagini al Cărții Sacre ce poartă amprenta politicii românești, stă subliniată cu litere de-o șchioapă, eterna dilemă a unei moțiuni de cenzură așteptate, și anume: ”Opoziţia vrea sau nu să guverneze”. Oare, să primim Noi, cititorii de rând sau Noi, votanții de mâine, un alt guvern și o altă guvernare? Deocamdată, nefiind înzestrați cu puteri supranaturale, nu ne putem pronunța cu privire la posibila ,, cădere a Bastiliei ” ai cărei conducători își așteaptă rândul la fericire, oglindindu-și imaginea pe lama unui eșafod.
Cu toate acestea rămânem încrezători în vorbele lui A. Einstein : „ ceea ce ar trebuie să se întâmple sigur se va întâmpla”…
Vă mulțumesc !
Deputat PNL, Vasile GUDU
+ There are no comments
Add yours