Legea offshore, mereu o prioritate pentru PNL, a fost adoptată de Senat

Aceasta a fost depusă în Parlament de PNL, prin semnătura premierului Nicolae Ciucă și a ministrului Energiei, Virgil Popescu. Prin acest proiect, România va deveni independentă din punct de vedere energetic, va produce mai mult decât va consuma și va deveni un furnizor de securitate energetică regională. Legea deblochează investițiile din Marea Neagră și asigură mediului de afaceri din domeniu stabilitate și predictibilitate legislativă. Investitorii aveau nevoie de un cadru fiscal mai prietenos. Opunându-se proiectului, AUR a demonstrat din nou că este un partid profund rusofil.

• Legea offshore stabilește un regim fiscal competitiv, veniturile fiind împărțite în proporție de 60% – statul român și 40% – investitorul. Același cadru fiscal va fi și pentru investițiile onshore de adâncime. Este vorba aici în special de cel mai mare zăcământ onshore descoperit în ultimele trei decenii pe teritoriul României, la Caragele (jud. Buzău), unde exploatare va începe în 2024. Proiectul legii a fost asumat public de cei trei lideri ai coaliției de guvernare și există o majoritate stabilă și puternică pentru adoptarea ei rapidă.
• Prin întârzierea adoptării acestui proiect, în anii care au trecut, nu s-a întâmplat altceva decât ca dependența României față de gazul rusesc să persiste din 2018, până în prezent.

Michael Gudu, deputat PNL Tulcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here