Liberalii fac bilanțul: Trei luni de mandat în slujba românilor

Parlamentul a dat ieri o lovitură cruntă democrației, demițând un Guvern care a cerut mai multă democrație pentru români, în beneficiul românilor. Această majoritatea parlamentară este iresponsabilă, ruptă de realitate, deplin compromisă. O majoritate toxică din Parlament a demis Guvernul pentru a împiedica adoptarea proiectului pentru alegerea primarilor în 2 tururi, pe care Guvernul și-a angajat răspunderea.

Moțiunea de cenzură vine după 3 luni de guvernare PNL cu o cadență pe care România nu a mai văzut-o vreodată! Trei luni de guvernare în care ne-am pus în fața dezastrului pe care PSD-iștii l-au lăsat, în batjocura de guvernare pe care au produs-o în 3 ani de zile !

În 3 luni de guvernare PNL a arătat cum se organizează alegerile astfel încât fiecare român să aibă un cuvânt de spus, să poată să voteze încotro se îndreaptă această țară. Cu PNL la guvernare alegerile s-au desfășurat civilizat, fără incidente, și aproape 1 milion de români din Diaspora au putut vota. Cu PSD la guvernare de fiecare dată votul a fost printr-un tertip sau altul împiedicat, blocat, descurajat.

PNL a adus bugetul țării la un echilibru, astfel încât să poată fi plătite și pensiile și salariile, și toate celelalte indemnizații sociale. Asta după ce PSD a falsificat bugetul țării și nu a prevăzut sumele necesare pentru plata pensiilor și salariilor pentru ultimele luni ale anului trecut.

PNL a corectat odioasa Ordonanță 114, care a lovit ca un baros în economia României! Nu doar că PSD este autorul acestei crime în economie, dar nu s-a lăsat până nu a încercat să blocheze soluțiile pentru readucerea în normalitate a mediului economic prin contestare la CCR.

S-a eliminat supra-acciza la carburanți, pe care PSD a introdus-o! Guvernările PSD au obligat românii să scoată mai mulți bani din buzunar, iar PNL a obținut cel mai mic preț la carburanți din Uniunea Europeană.

S-a rezolvat problema transportului școlar, în vreme ce pentru PSD au fost mai importante interese mafiilor locale decât siguranța copiilor și accesul la educație.

Roșia Montană! PNL respectă angajamentele, a înaintat solicitarea de includerea a sitului Roșia Montană în patrimoniul UNESCO. Să ne aducem aminte, că tot PNL este cel care a blocat în Parlament șmecheria pusă la cale de Victor Ponta.

În materie de justiție și siguranță publică, PSD a scos aproape 23.000 de deținuți din pușcării prin legea recursului compensatoriu, PNL a abrogat legea. Pentru că pentru noi, siguranța cetățenilor e mai presus decât orice. Pentru PSD, libertatea lui Liviu Dragnea era mai de preț decât viața oricărui român, care ar fi putut fi copilul dumneavoastră, mama sau tatăl dumneavoastră.

PNL a făcut pași importanți pentru revizuirea legislaţiei din domeniu, pentru eliminarea intervenţiile nocive din ultimii trei ani și pentru ca aceste acte normative să fie puse în acord cu avizele Comisiei de la Veneţia și cu rapoartele Comisiei Europene și GRECO.

PSD a vrut să pensioneze anticipat magistrații pentru a goli sălile de judecată de judecătorii onești și incomozi, PNL a pus presiune pentru ca termenul de pensionare să fie prorogat.

S-a deschis competiția în sistemul de sănătate în beneficiul pacienților pentru servicii medicale mai bune. Salvarea vieții pacienților trebuie să fie obiectivul politicilor de sănătate. S-a adoptat un act curajos de reformă liberală a sistemului de sănătate, eliminând discriminările care opreau românii să acceseze servicii medicale de calitate, plătite din banii lor, reținuți în fiecare lună la salariu. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani am promovat o soluție concretă care să încurajeze medicii să rămână în țară. Am introdus posibilitatea medicilor stagiari să facă rezidențiatul și în alte spitale decât în centrele universitare, fie că sunt publice sau private. Nu ne oprim aici! Românii trebuie să beneficieze de aceleași standarde de servicii medicale precum în orice clinică europeană!

Uitându-ne înapoi astăzi suntem mulțumiți că am avut acest curaj nebun să preluăm guvernarea atunci când nimeni nu o râvnea, pentru că era complicat și dificil, cu multă muncă și multe riscuri. Am avut curajul de a face ceea ce e corect și esențial pentru această țară, într-un moment în care România se afla la răscruce, și numai noi am avut acest curaj! Curaj români ! Curaj România ! Ne vedem la vot – Toți pentru România !

Vă mulțumesc !

Deputat PNL, Vasile GUDU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here