Diverși și-au anunțat candidatura la funcția de primar al municipiului, unii mai demult, alții mai recent. Popică, nu! El vrea să fie statutar! De vrut, vrea să candideze, dar nu oricum. Să candideze cu girul partidului, ceea ce speră să obțină până la finele săptămânii viitoare. Cere această procedură îndeplinită și din partea celorlalți contracandidați, a partidelor. Să respecte statutul! Pentru a se evita ulterior tot felul de contestații.

Pare ciudat, dar contrar criticilor pe care C.P. Tăriceanu, președintele ALDE, le aduce constant Guvernului Orban, după un divorț de PSD,  Octavian Marius Popa ocupă în continuare poziția de comisar general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu. Politic, Octavian Marius Popa activează în conducerea centrală ALDE, dar la județ, președinția interimară a Organizației Județene a predat-o lui Marius Tudorie, el păstrându-și funcția de vicepreședinte. Din această poziție și-a anunțat dorința de a candida pe postul lui Hogea. ”Iubesc acest oraș, sunt tulcean de trei generații și dacă voi fi ales primar voi mobiliza oamenii să le îndeplinesc cât mai multe dintre dorințele lor”- se confesa Popicu, sâmbătă, în conferință de presă. M.O.Popa nu și-a stabilit încă un plan clar de campanie, dar sigur, infrastructura dezastruoasă (cum o califică el), racordarea tuturor cetățenilor la apă și canalizare, siguranța cetățeanului, managementul deșeurilor, vor sta printre prioritățile sale.

Realist vorbind, ALDE Tulcea oricum nu ar găsi alt candidat kamikaze mai nimerit la Primăria municipiului, or dacă Popicu tot s-a oferit el să se sacrifice, cel puțin pentru municipiu, Tudorie răsuflă ușurat. Rămâne de văzut candidatul kamikaze pentru Consiliul Județean. Ca orice partid balama, ca să-și păstreze acest statut, ALDE e obligat să propună candidați peste tot.

N.A.

+ There are no comments

Add yours