Partidele trebuie să ajungă la un acord!

Acesta este mesajul transmis  de Octavian Marius Popa, presedintele Filialei Teritoriale ALDE Tulcea, la intalnirea cu presa locala. Fruntasul liberal-democrat care este si membru in Biroul Politic National al partidului, comisar general adjunct al Garzii Nationale de Mediu, a insistant asupra propunerii lansate de catre presedintele Calin Popescu Tariceanu, pentru un acord al partidelor parlamentare privind statul de drept și respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

 • Propunerea ALDE privind acordul parlamentar conține principiile fundamentale care fac posibilă stoparea încălcării drepturilor și libertăților românilor, curățirea instituțiilor de forță de acei oameni care au comis abuzuri și recâștigarea încrederii românilor în Justiție:
  1. Desecretizarea, denunțarea și abrogarea protocoalelor nelegale
  2. Retragerea din funcțiile ocupate din sistemul judiciar al tuturor celor care au semnat aceste protocoale
  3. Înființarea unei Comisii independent pentru adevăr și reconciliere
  4. Impunerea principiului ca ministrul Justiției să fie un expert, fără carnet de partid, și în oglindă limitarea influenței președintelui – care este și el un om politic- în numirea procurorilor
  5. Menținerea unui dialog cu oficialii europeni prin care să promovăm pragmatic și inteligent o agendă care să demaște manipulările operate la Bruxelles de către oameni ca Monica Macovei sau diverși alți politicieni.

Acestea ar gananta ca nu sunt  irosite eforturile comune pe care magistrații onești, organizații profesionale ca AMR și UNJR, jurnaliști, oameni politici și sute de mii de români care nu își doresc abuzuri le-au făcut.

Declaratiile din conferinta de presa au fost facute dupa sedinta comuna a birourilor politice municipal si judetean, unde s-au dezbatut si s-au luat hotarari de ordin organizatoric, in perspectiva anului 2019, an in care vom fi chemati de doua ori , cel putin, la urne. Prima data in luna mai, cand vor fi alegeri europarlamentare in intreaga Uniune Europeana, apoi, in noiembrie-decembrie, la alegerile care vor stabili cine va locui la Palatul Cotroceni, pentru un mandat de cinci ani, in locul lui Iohannis.

Iris IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here