Pilonul II , între a fi și a fi furat

                          Declarație politică

 

 Pensia privată obligatorie a fost introdusă în anul 2008, în mod obligatoriu pentru toate persoanele angajate care aveau la acel moment până în 35 de ani și în mod opțional pentru persoanele care aveau la momentul respectiv între 35 și 45 de ani. Românii s-au pus pe acumulat, adunând mai mult decât furnica, fie iarnă, fie vară, pentru o bătrânețe mai ușoară. Dar ei nu știau pentru cine adună, fiindcă nimeni nu bănuia ce li se pregătea după 10 ani.  Astfel, greierele guvernamental, care a început să cânte melodia salariilor crescânde și a pensiilor mărite încă de vara trecută, a pus ochii pe agoniseala celor ce au muncit și muncesc. Acestuia i se pare că au acumulat prea mult și le va fi prea ușor la bătrânețe și, în lipsă de activitate, vor ieși să protesteze, ba pentru justiție, ba pentru pensia “prea mare de la stat”. Și, subtil, cum ne-au învățat nu numai noaptea ca hoții, ci și ziua ca tâlharii, au modificat și au substituit vreo 2,1 miliarde de lei de la poporul muncitor. Ei se jură că nu fură, dar „rața” a apărut o dată cu Programul de Convergență 2018-2021. Și ușor, ușor, Autoritatea de Supraveghere Financiară vine cu o modificare pentru ca haiducia guvernului să fie evidentă prin iunie, când vor prelua întreg Pilonul II pentru a ne face viața “mai ușoară”.

 Prin acest capitalism sălbatic – măsuri luate pe genunchi, modificări periodice la legea pensiilor, a salariilor, a codului fiscal și având o creștere economică artificială, care nu susține majorările, ne pierdem demnitatea unui stat european. Odată ajunși la pensie, vom recita refrenul “Cri, cri, cri, viață gri, nu credeam că o să mai vii”, ca urmare a cântecului greierului guvernamental din această vară “pensia voastră-i tot a noastră”.  

 Dragi colegi, vă invit să fim conștienți de responsabilitățile pe care le avem și să ne unim eforturile pentru a ajunge la bunăstarea reală a fiecărui cetățean al acestei țări !

 Vă mulțumesc,

Deputat PNL ,   Vasile GUDU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here