Președintele Consiliului Județean și consilierii au depus jurământul

Ca și în ziua precedentă la ceremonia pentru Primăria municipiului, vineri a fost ceremonie de învestire pentru Consiliul Județean. La fel, asistență de calitate:  subprefect cu atribuții de prefect Carmen Caloianu, PS Visarion, senatorul Teodorovici, deputații Mirela Furtună, Lucian Simion, Anișoara Radu, Iusein Ibram și Andrian Ampleev (minorități), primarul municipiului, Ștefan Ilie.

Din cei 30 de consilieri, au depus jurământul de credință 22. 8 dintre aleși au ales alte funcții sau pur și simplu s-au retras.

                                               Jurământul lui Horia

 

De la PSD au depus jurământul:  Dumitru Mergeani, Dan Munteanu, Vasile Strat, Dumitru Vâlcu, Raluca Cacencu, Valentin Moldoveanu,  Dragoș Staicu, Ifim Gologan, Marian  Jugănariu. Au optat pentru alte funcții: Horia Teodorescu, Liviu Precup și Elena Fidatov. Vor urca în completarea listei de 12: Irina Chirciu, Vasile Nedelcu și George Olăraș.

De la PNL au depus jurământul:  Michael Gudu, Doina Săcui, Bogdan Vasilescu, Constantin Coca, Nicolae Chichi, Ionel  Racheleanu, Daniel Nicu Geambazu și Marian Sandu. Au optat pentru alte funcții: George Șișcu, Ștefan Ilie, Vitali Finoghen, Georgian Caraman și Camelia Dulgheru. În locul lor vor urca: Mirel-Dumitru Perfil, Mihai Huleni, Salah Eddin Ali Kilo, Corneliu Bejan și Ciprian Ionuț Safca.

De la ProRomânia au depus jurământul: Petre Badea, Liliana Marinescu și Ștefana Zibileanu.

De la PMP au depus jurământul: Daniela Condratov și Victor Tarhon.

#

Prin urmare, la proxima ședință vor fi validați noii consilieri pentru completarea schemei de 31 și vor fi aleși vicepreședinții Consiliului Județean, conform cu noua majoritate extrem de fragilă deja formată (PSD+ProRomânia). Dacă dinspre PSD e clar că vicepreședinte va fi tot Dumitru Mergeani, dinspre ProRomânia încă plutește ceață groasă.

                     Doi viitori parlamentari s-au înțepat reciproc…

Între ai lui fiind,la învestirea lui Teo, senatorul Orlando Teodorovici nu s-a putut abține să nu o calce pe coadă pe Carmen Caloianu, subprefect cu atribuții de prefect, pentru că nu i-a dat cuvântul la ceremonia de învestire a primarului Tulcei, când a fost prezent și primul ministru Ludovic Orban; pe care l-ar fi atenționat să nu întrerupă cumva finanțarea proiectelor de la Tulcea, să ajute tulcenii față cu un eventual blocaj al lucrărilor la port+faleză din partea APDM Galați ș,a.

Michael Gudu, liderul consilierilor liberali, a sărit degrabă cu replica și l-a asigurat pe senatorul grijuliu fără motiv că Guvernul Orban nu are de gând să sisteze nicio finanțare privind proiectele de la Tulcea, ba dimpotrivă, se vor dezvolta și altele.

Așa să le ajute Dumnezeu!

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here