Principalii lideri politici locali se exprimă după exit-poll ul alegerilor prezidențiale, turul I

Cum se știe, până la ora 21,00, ora închiderii urnelor în România, la nivel național prezența la vot era de 47,65%. La Tulcea, 43,91%. Imediat după închiderea procesului de votare am luat câteva opinii de la principalii lideri politici locali. Iată ce ne-au declarat:

Ștefan Ilie, președinte PNL Tulcea: “Desigur că suntem bucuroși că președintele României, candidatul Klaus Iohannis, a ieșit pe locul I. Așteptăm cu interes să vedem și rezultatele din municipiul și județul Tulcea. Bătălia este abia la început pentru că turul II va fi la fel de complicat în această bătălie electorală. Noi sperăm că președintele României și candidatul PNL să câștige și finala. Mulțumiri tuturor românilor care au votat Klaus Iohannis și sper că și Tulcea, la municipiu și județ, a votat Klaus Iohannis. Bătălia continuă”- a declarat șeful liberalilor tulceni.

Andaluzia Luca, președinte PSD municipiu: “Azi am votat cu inima. Am votat alături de voi, de cetățenii municipiului Tulcea. Mă bucur că d-na Dăncilă, președintele PSD, a intrat în turul doi al alegerilor prezidențiale din România.  Este un rezultat care ne obligă și ne responsabilizează. Este un rezultat  bun pentru noi, un rezultat excelent obținut în ciuda unei  întregi campanii negative concentrate împotriva  noastră și a unei atitudini ostile a Președintelui în funcție. Președinte care a încălcat Constituția și legile statului și a făcut tot ce a putut pentru a bloca buna funcționare a guvernului PSD. Mulțumesc colegilor mei din PSD pentru munca depusă. Mulțumesc cetățenilor care și-au exercitat dreptul democratic la vot!”- a declarat Andaluzia Luca, liderul PSD de la municipiu.

Ștefana Zibileanu, președinte ProRomânia Tulcea: “Așteptăm rezultatele finale, oricum Mircea Diaconu a fost un candidat independent, care a reușit un rezultat foarte bun, un loc IV. Noi ne bucurăm că l-am susținut”- a declarat Ștefana Zibileanu, după anunțarea rezultatelor.

Octavian Popa, lider interimar ALDE : „Eu cred că Mircea Diaconu a avut cea mai bună prestație. Faptul că nu l-au susținut suficient de mulți români care nu au reușit să-i înțeleagă mesajul, asta este și datorită incapacității partidelor, ONG-urilor, care au afirmat că îl sprijină să transmită acest mesaj, pe undeva și datorită faptului că românii, după 30 de ani, nu au înțeles foarte bine ce este democrația”- a declarat Octavian Popa.

N.A.

 

 

 

Update. Județul Tulcea – Rezultat final Alegeri prezidențiale 10 Noiembrie 2019
*Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne 85190 (43,91%)
1. KLAUS-WERNER IOHANNIS (PNL) 32923 (38,64%)
2. VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ (PSD) 19.619 (23,02%)
3. DAN BARNA (USR+PLUS) 10.576 (12,41%)
4 MIRCEA DIACONU (PRO ROMÂNIA_ALDE) 8363 (9,81%)
5. THEODOR PALEOLOGU (PMP) 4821 (5,69%)
6. RAMONA-IOANA BRUYNSEELS (PPU) 2946 (3,45%)

7. ALEXANDRU CUMPĂNAŞU (INDEPENDENT) 1670
8. VIOREL CATARAMĂ(PDL) 684
9. SEBASTIAN-CONSTANTIN POPESCU (INDEPENDENT) 446
10.BOGDANSTANOEVICI (INDEPENDENT) 412
11.HUNOR KELEMEN (UDMR) 388
12.JOHN-ION BANU (PNR) 371
13.CĂTĂLIN-SORIN IVAN (ADN) 340
14.NINEL PEIA (NR) 287

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here