Probleme mari la ALDE Tulcea, cât podul de la Brăila

Era nevoie ca masa critică să fie atinsă pentru ca butoiul de pulbere pe care stătea ALDE Tulcea, de-o bună bucată de timp, să explodeze. Masa critică? Ruperea Alianței PSD-ALDE! Un timp, Marius Octavian Popa nu a lăsat să răsufle nimic din tensiunile interne care oricum mocneau încă la de numirea lui ca președinte interimar la ALDE Tulcea. Cu foarte rare excepții, M.O.Popa a vorbit de unul singur în conferințele de presă ale partidului. Generalități.Ultima oară,printre altele, ce va face cu mormanul de șepci cu „Tăriceanu- Președinte”, care au costat o groază de bani. În weekend-ul trecut, două ședințe ALDE la județ au scos la suprafață cangrena care macină această mică entitate politică, până ieri la guvernare. Cel puțin din Delegația Permanentă, ceea ce a reieșit, pare șocant: M.O.Popa nu a fost, nu este și nu va fi dorit la conducerea ALDE Tulcea! Se cere, insistent, alegeri de îndată!

Fiecare cu tabăra lui, cu ședința lui. O realitate este evidentă la ALDE Tulcea, instalată încă de la numirea lui M.O.Popa ca lider județean interimar; interimat care durează de vreo 2 ani și tot nu dă semne că se termină. Așa zisele tabere, una a lui Popicu și cealaltă a lui Petre&Petre. Fiind tabere adverse, în contextul ședințelor a două organisme de conducere (Biroul Politic Teritorial și Delegația Permanentă), fiecare tabără și-a ținut ședința separat. BPT (Popicu&comp) la sediul partidului, DP(Petre&Petre) la Sala Mihail Kogălniceanu; sală unde, de fapt, au fost convocați toți.

Delegația Permanentă cere urgent alegeri. Stenograma discuțiilor nu lasă loc de niciun comentariu. Toți membrii DP, din municipiu și județ, și-au încheiat discursurile cu propunerea de alegeri la Organizațiile județeană și municipală. În lipsa liderului județean, care în același timp ținea ședința Biroului Politic Teritorial la sediul partidului, membrii DP s-au constituit statutar în ședință. Au discutat și au luat decizii. Interesant, mulți dintre viceprimarii ALDE din județ i-au reproșat liderului MO Popa lipsa de sprijin în activitate, în campaniile electorale, așa cum au vorbit viceprimarii de la Carcaliu, Beștepe, Crișan, președintele organizației Turcoaia etc. Astfel de reproșuri și la adresa lui Marius Tudorie, liderul de la municipiu, pentru neimplicare în campanii electorale, de la șefii de organizații de cartier, de la aleșii locali. Lucruri grave spuse la adresa conducerii ALDE județ și municipiu de chiar membrii lor de partid. Or,dacă așa stă treaba cum spune poporul despre lider, că ești deconectat de la realitatea din teren, pe cale de consecință, tu, lider, trebuie singur să te ceri afară; ori să demonstrezi contrariul prin exercițiu democratic, la vot. Care exercițiu democratic se cere insistent și urgent acum de membrii ALDE.

Un comitet de inițiativă cere audiență la conducerea centrală ALDE.  Concluzia discuțiilor din Delegația Permanentă, de sâmbătă, 31 august, la Tulcea: “O delegație formată din cel puțin 7 membri ai Delegației Permanente Teritoriale ALDE Tulcea să aibă o întâlnire cu reprezentanții conducerii partidului, la București, în data de 4 septembrie 2019, pentru a stabili, de comun acord, organizarea alegerilor statutare la nivelul organizației”.

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here