Protestul sindicatelor privind reducerea taxării muncii

PNL este deschis, de principiu, unei discuții privind reducerea taxării pe muncă. O astfel de măsură va trebui, însă, atentat analizată la nivelul Guvernului și discutată cu toți partenerii sociali.

  • Nu ne dorim ca această măsură să fie însoțită de alte creșteri de taxe care să genereze dezechilibre la nivelul mediului de afaceri, cu consecințe greu de gestionat pe viitor.
  • De aceea, solicitarea sindicatelor va trebui discutată la nivelul tripartit, împreună cu patronatele și cu Guvernul, astfel încât să reiasă o soluție agreată și sustenabilă.
  • Până la un astfel de dialog, este contraproductiv să amplificăm o dezbatere și, mai ales, să speculăm pe seama unui subiect sensibil din punct de vedere social.
  • Trebuie să ținem cont de faptul că anul acesta urmează reforme importante (legea pensiilor), dar și majorări salariale pentru mai multe categorii profesionale. Toate acestea pun presiune pe veniturile statului și este necesară o aplicare etapizată a soluțiilor, astfel încât măsurile luate să fie unele sustenabile.
  • De altfel, o dezbatere privind reducerea unor taxe este riscantă în an electoral, deoarece ea poate duce la o soluție convenabilă politic, dar care să nu fie sustenabilă pe termen mediu și lung.

Michael Gudu, deputat PNL Tulcea

 

+ There are no comments

Add yours