Rectificarea bugetară, din greșeală în greșeală

Nu poți să spui că ai o economie care duduie , dar să existe o gaură la buget de 9 miliarde de lei ! Undeva au fost cheltuiți acești bani !

După doi ani și jumătate de zile în care s-a distrus economia țării, este momentul să se respecte legislația în vigoare ! Din păcate , rectificarea bugetară nu ține cont de execuția bugetară pe primele 6 luni de zile , așa cum cere Articolul 23 din Legea responsabilității fiscal-bugetare, pentru că dacă se ținea cont de acest lucru am fi avut o rectificare bugetară negativă.

Domnule ministru Teodorovici, cum s-a putut să se dea derogare de la Art. 12, 26 și 29 din Legea responsabilității fiscal-bugetare , atât timp cât Art. 24 spune foarte clar din Legea responsabilității fiscal-bugetare că nu pot să se mărească cheltuielile, altele decât cele pentru plata contribuției României la Comisia Europeană sau pentru fonduri europene, atât, nu pentru alte cheltuieli? Deci două articole care nu sunt respectate doar pentru a acoperi această gaură la buget ! Încordarea bugetului este legată de faptul că, de-a lungul ultimilor ani, s-au acumulat tensiuni izvorâte din relaxări fiscale excesive, care au avut drept consecinţă scăderea dramatică a veniturilor fiscale la sub 26% din PIB. Nivelul veniturilor fiscale era oricum scăzut la noi, de aceea relaxări de anvergură au fost mai mult decât imprudente. Menţinerea deficitului bugetar la limita de 3% din PIB (pe cash, sau pe metodologia europeană) s-a realizat prin reducere sistematică de investiţii. Ironia este că şi acum Guvernul pledează pentru taxe şi impozite mai mici !

Chiar nu vedem ce ni se întâmplă? Rectificarea bugetară ar trebui retrasă și făcută o rectificare bugetară negativă !

Vă mulțumesc !

Deputat PNL, Vasile GUDU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here