Sistemul cardului de sănătate- un sistem burn-out!

Cardul de sănătate a devenit o poveste fără sfârșit, cu episoade dramatice, care se întâmplă din ce în ce mai des. Ultimul este de o gravitate extremă: mai bine de 22 de zile sistemul a fost blocat, iar conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a fost incapabilă să găsească o soluție la acest dezastru.

Doamna ministru, d-voastră chiar nu știați problemele sistemului sanitar românesc, nu știați că actualul contract privind baza de date este expirat sau că sistemul nu beneficiază de mentenanță? Credeți că scuzele ajută în această degringoladă printre pacienții suferinzi, medici și farmaciști ? Intervenția ministrului Sorina Pintea, după ce subiectul a explodat în presă, a determinat, în cele din urmă, ameliorarea situației și demiterea conducerii CNAS.  Dar decizia Premierului Dăncilă este nepermisă de a numi la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pe domnul Vasile Ciurchea , personaj asupra căruia planează suspiciuni de corupție cu dosarul de la DNA cu un prejudiciu de 16 milioane de euro .  Cu siguranță nu poate fi recomandat  pentru un astfel de post !

Doamna Premier , d-voastră și Guvernul d-voastră chiar credeți că în România s-au terminat specialiștii onești care ar putea să conducă CNAS-ul , instituție de care depindem toți, viitorul pacienților , al medicilor , al policlinicilor, al spitalelor , farmaciilor publice și private din această țară ? Până când Guvernul PSD va lua decizii atât de proaste care ne afectează pe toți ? Rușine, doamna Premier !

Vă mulțumesc !

Deputat PNL, Vasile GUDU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here