Staff-ul PSD Tulcea, către ziariști: Moțiunea nu trece!

Era acum momentul de exprimare clară, fermă, a poziției PSD-ului tulcean față de ceea ce frige buza politicii: Moțiunea de cenzură! Trece sau nu trece?  Cei mai importanți oameni politici ai PSD Tulcea au chemat presa locală să explice, cu agumente, de ce Moțiunea de cenzură nu are șanse să treacă și, pe cale de consecință, de ce ar fi un dezastru să treacă. Desigur, vioara întâi, Horia Teodorescu, alături de el alte instrumente importante din formația care guvernează județul: mâna dreaptă la partid și la CJ Dumitru Mergeani, apoi Lavinia Vizauer și Andaluzia Luca, parlamentarii Anișoara Radu, Lucian Simion și Mirela Furtună. Și ca să fie clar, președintele Organizației Județene a PSD, Horia Teodorescu, a zis din capul locului: Moțiunea de cenzură nu va trece! (Părea puțin cu vocea scăzută dar a zis că e de la gripa ucraineană).

O mie de motive pentru care guvernarea actuală trebuie să continue. Horia Teodorescu, cum altfel, dar și cel mai în măsură, a trecut în revistă  realizările guvernărilor PSD, cu accent pe câștigul județului de când echipa lui îl conduce, cu detalii, cu cifre. Greu de combătut și nu doar pe lozinca lui “politica mea este județul Tulcea”, cât lucrările palpabile pe infrastructura din județ, unele terminate, altele în derulare, proiectele materializate deja, altele în derulare, sumele enorme aduse în județ prin PNDL 1 și PNDL 2. Iar ca să-și arate “imparțialitatea”, Teo a nominalizat și primării liberale care au beneficiat: Babadag 23 de milioane lei, Casimcea 33, Ciucurova 22, Dăeni 38, Izvoarele 30, Luncavița 40, Măcin 42, Sarichioi 38 de milioane lei, acestea, ca și alte comunități de altă coloratură politică, desigur pe “dezvoltarea satului românesc”. Iată cum și municipiul, „independent”, a beneficiat și el: ceva mai puțin de cât o comună Sarichioi. Ca să nu mai vorbim de pod, drum expres, bursă, faleză, port, drumuri județene- alte mari obiective în care guvernarea județeană este implicată, cu proiecte în derulare și ar fi mare păcat să le lase neterminate. Dacă, Doamne ferește, cade Guvernul?

Temerea lui Teodorescu: cu proiectele în derulare vom rămâne la jumătate de drum. Guvernul actual și-a asumat toate aceste proiecte pe PNDL și răspunde de implementarea lor. Ce se va întâmpla dacă vor veni ei mâine la guvernare?- se întreba, retoric, Teodorescu în conferința de presă. Tot el a dat răspunsul: vom rămâne cu ele la jumătate de drum, cu gestionare pe o altă gândire, care ar aduce mari deservicii.

Aportul PSD Tulcea la candidatura Vioricăi Dăncilă? Între 20-25%- răspunsul  lui Horia Teodorescu la întrebarea  “cu cât va contribui Tulcea la alegerea Vioricăi Dăncilă, în turul I”.

De văzut ce se va întâmpla joia viitoare în Parlament. După, toți vor spune că „am avut dreptate”.

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here