Sună clopoțelul mai devreme, înapoi la școală

                                               Comunicat de presă

Noul an școlar 2018-2019 începe pe 10 septembrie și nu pe 15 septembrie cum eram obișnuiți. Legea educației a ajuns sa fie un puzzle ale cărui piese se schimbă continuu, pierzându-se astfel imaginea unitară care ar trebui să existe. O problemă gravă cu care ne confruntăm este abandonul școlar, care în ultimii ani a atins o rată alarmantă , fiind una dintre cele mai mari în Uniunea Europeană.

Nu ne putem permite acest lucru ca societate . Succesul sistemului educațional este singura cale de supraviețuire a acestei țări , eșecul fiind o involuție a societății noastre. Într-o viziune pe termen lung dorim un sistem de învățământ așezat pe un făgaș predictibil și care are în centru elevul. Din păcate, guvernul ALDE-PSD nu mai face o prioritate din  învestițiile în instituțiile de învățământ . Elevii din mai multe localități din țară merg încă la toaletă în fundul curții și nu au apă potabilă curentă , pentru că autoritățile nu au finalizat lucrările la grupurile sanitare, iar în unele zone nici nu se gândesc să le înceapă.

Domnilor guvernanți, chiar doriți să îndobitociți această țară ? Trebuie să îndemnăm părinții  să își încurajeze copiii să își urmeze potențialul , să fie alături de ei , să îi ajute să devină adulți responsabili și implicați , să aibă un orizont lărgit . Pe lângă programa școlară  elevii trebuie susținuți să se dezvolte pe mai multe planuri, construindu-și astfel propria lor personalitate și sistem propriu de valori. Dar acest lucru nu este posibil fară educație.

Noi, liberalii, urăm un an nou școlar frumos și, dragi elevi, nu uitați că viitorul este în mâinile voastre !

Vă mulțumesc !

Deputat PNL, Vasile GUDU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here