Tarhon, ieșire publică: „Jucăm finala cu Teodor Paleologu!” Care finală moncher?

De președinție?  Sau de volei, de handbal, de oină? Să ne scuze domnul președinte PMP Tulcea, Victor Tarhon,recent ales vicepreședinte în Consiliul Executiv Național al PMP, dar omul Paleologu pe care l-a ales Traian Băsescu să candideze la președinția României, chiar e omul de finală? De turul 2 la prezidențiale?

La noi,pe la Tulcea, Partidul Mișcarea Populară, ca activitate politică ,e aproape inexistent, exceptând pe președintele Tarhon care ne dă zilnic „Bună dimineața, prieteni” pe pagina sa de fb. În restul zilei, discret ca și partidul; nu-l vezi, nu-l auzi, dar există.

Revenind la treburi serioase și foarte rare la PMP Tulcea, președintele Victor Tarhon a chemat presa locală să dea sfoară în județ de candidatura profesorului Teodor Paleologu. Cică, dom profesor cu studii la Sorbona a fost convins de Traian Băsescu să candideze la președinția României, și nu doar “ca să se bage”, ci să joace finala. Și aici vine marea nebuloasă a PMP-ului: va juca finala, dar nu se știe cu cine. Ei na! “Ceea ce îl recomandă pe Teodor Paleologu este pregătirea sa intelectuală , cu “studii la zi”, pentru a face față unei asemenea provocări”- spunea Victor Tarhon.

Pentru că este varianta cea mai ieftină de a comunica ceva, președintele PMP Tulcea, Victor Tarhon, a convocat o conferință de presă în care, în esență, a spus că “noi vom reprezenta un pericol, noi vom ajunge în finală la prezidențiale, vom vedea cu cine”. Dacă la alegerile europarlamentare din 26 mai PMP Tulcea a scos aproape 8%, targetul pentru prezidențiale este 8-10%. “Avem năzuințe mari dar și tangibile, campania pentru prezidențiale pentru noi este o ultimă competiție, în condiții reale, pentru alegerile locale din 2020”- spunea Tarhon în  conferința de presă de ieri, 27 august, la sediul partidului. Alături de Daniela Condratov, coordonator echipă comunicare.

Pe 14 septembrie  Teodor Paleologu vine la Tulcea, sub rezerva unor schimbări de program de ultim moment.

Theodor Paleologu s-a născut la București, în familia scriitorului Alexandru Paleologu. A absolvit liceul german din orașul natal, după care a studiat la Sorbona și la École Normale Supérieure, în Franța. După studii liceale la Colegiul Henri IV din Paris (19921994), a fost stagiar la École Normale Supérieure din Paris (19962001); a obținut o diplomă de studii aprofundate în filosofie în 1998, la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne. În 2001, a obținut doctoratul în științe politice la EHESS (École des Hautes Études en Sciences Sociales) și de la Universitatea Ludwig Maximilian din MünchenA fost lector la Boston College în 1999 și 2000. A devenit apoi profesor asistent și director al școlii de vară la European College of Liberal Arts din Berlin (devenit ulterior Bard College Berlin). A fost post-doctoral fellow la Universitatea Notre-Dame, Institutul Erasmus (20012002) și la Universitatea Harvard (20022003), fiind și profesor invitat la Deep Springs College în Statele Unite ale Americii, în perioada mai-iunie 2003. În declarația sa de interese, Theodor Paleologu a declarat că posedă apartamente la București precum și terenuri în comunele Matca și Corod, amândouă din județul Galați. Theodor Paleologu a mai declarat că dispune de drepturi de autor de la editurile Polirom și Humanitas. A fost căsătorit cu Sara Nassif, de origine libaneză, cu care are un băiat.(Wikipedia).

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here