Tavi Popa s-a hotărât! Va da în judecată pe oricine îl va mai împroșca cu noroi!

Octavian Popa e un fel de lup singuratic în ALDE Tulcea. De regulă,vine de unul singur la conferințele de presă unde îl ascultă 1-2 ziariști și încă nu e clar de ce: că e pus de Tăriceanu interimar și nu ales , că vorbește prea mult, că orice s-ar întâmpla, tot în picioare cade, că nu mai este credibil etc. Dar singuratic cum pare, Popicu arată că își duce crucea până la capăt (în contextul dezastrului de la europarlamentare). Despre asta a vorbit, în principal, la conferința de presă de sâmbătă, cu 3 ziariști; o oră și ceva, în continuu.Despre reorganizare; despre ce-i de făcut la ALDE Tulcea, partid aflat la guvernare.

Ce are de făcut cu Organizația județeană

A fost la Centru, acolo unde s-a analizat situația de la alegerile europarlamentare, pe județe și s-au dispus măsuri. La ALDE e diferit față de alte partide. La Filialele județene, 37, unde scorul a fost sub 5%, președinții rămân, dar Birourile Teritoriale se dizolvă. Rămân președinții pentru că cineva trebuie să facă selecție pentru noul BT. Noul BT, va fi propus de președinte la Centru, care îl va valida sau invalida. De aici în jos, Biroul Teritorial Județean , tot interimar, validat, este organismul care analizează munca fiecărei organizații de partid, a persoanelor, și dispune. Sunt lucruri care vor trebui explicate și argumentate, genul unei organizații care obține 27% și alteia care obține…5 voturi (în condițiile în care o organizație la constituire trebuie să aibă minim 15 membri). Acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil în perioada 25-27 iulie, care va coincide cu Școala de vară a tineretului ALDE, la Murighiol- spunea Octavian Popa.

“Voi da în judecată pe toți cei care mă atacă fără dovezi, inclusiv pe internet”

“De mai mulți ani am fost ținta unor atacuri incorecte, uneori am reacționat, de cele mai multe ori, nu. Recent, am fost acuzat că am falsificat vocea lui Crin Antonescu, care în prag de campanie electorală 2016, dăduse un interviu în care mă susținea. Un individ a publicat pe net o poveste penibilă precum că eu aș fi falsificat vocea lui Crin, deși interviul fusese luat de un ziarist.Puteam să-l dau în judecată. Atrag atenția că de acum încolo sunt hotărât să acționez în instanță pe oricine va face afirmații mincinoase împotriva mea și invit pe toți cei care ar avea la cunoștință că aș fi comis ceva, să se adreseze unui procuror. Să fie foarte atenți la limbajul folosit în spațiul public, pentru că am luat această decizie și voi cere despăgubiri considerabile pe care le voi dona în scop caritabil. Sper ca instanțele de judecată să judece cu celeritate orice afirmație mincinoasă care îmi afectează imaginea. Rândul trecut, în prag de alegeri parlamentare, nu am reacționat și poate unele procente le-am pierdut și din cauza acelor neadevăruri. Declar de pe acum că vreau să candidez la parlamentare și voi considera că orice atac murdar, în condițiile în care nu voi fi ales, mi-au diminuat șansele și prejudiciul poate fi cuantificat în sarcina acelei persoane”- a declarat O.M. Popa.

Un moment, Popicu s-a gândit să demisioneze…

Cu situația grea de la Tulcea în spate, la un moment dat Octavian Popa s-a gândit să-și prezinte demisia la conducerea centrală a partidului, după gestul celui de la Bacău. S-a răzgândit! El zice că, oricum, Tăriceanu nu ar fi aprobat. “Pentru mine, președinția ALDE Tulcea nu este o favoare, este o sarcină”- se confesa Popicu. “Dar după ce lucrurile în partid se așează, disponibilitatea mea de demisie rămâne valabilă”- completează Popa.

ALDE va ține în luna septembrie un congres “pe probleme doctrinare”. Calendarul fiind aglomerat în perspectiva alegerilor prezidențiale, unde conform CURS, Călin Popescu Tăriceanu este creditat cu 21%, a doua poziție, după Klaus Iohannis cu 41%, obiectivul lui M.O.Popa de a se organiza alegeri ALDE măcar la orașe, devine improbabil; inclusiv alegerea lui.

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here