Tensiuni în ALDE. Vicele CJ, George Luchici, a pierdut sprijinul politic

 

Sâmbătă a curs sânge la ședința Delegației Permanente a ALDE Tulcea. În prezența a 69 de membri (din 105), Delegația Permanentă a avut pe ordinea de zi o analiză a activității organizațiilor și structurilor partidului, formarea și validarea comisiilor de Etică, felul cum s-au materializat hotărârile anterior adoptate și, punctul cel mai fierbinte, retragerea sprijinului politic a trei membri.
Delegația Permanentă a hotărât retragerea sprijinului politic a doi consilieri locali, de la Ceamurlia de Jos și Dorobanțu, pentru încălcarea în repetate rânduri a prevederilor statutare și neonorarea mandatelor cu care au fost învestiți la nivel local. De asemenea, la propunerea Biroului Politic, Delegația Permanentă a hotărât retragerea sprijinului politic a lui George Luchici din calitatea de consilier județean, cu 57 voturi pentru, 10 voturi contra și 2 voturi nule. Cei trei au drept de contestație la Comisia de Etică, Onoare și Arbitraj, dar decizia Delegației Permanente devine operațională de la momentul comunicării.
Decizia privind pe consilierul județean și vicepreședinte al CJ, George Luchici, va fi comunicată Biroului Politic Național, urmând ca în prima Delegație Permanentă aceasta să fie dezbătută.
Următorul de pe lista ALDE care va accede în Consiliul Județean va fi decis în prima Delegație Permanentă, la propunerea Biroului Politic Teritorial.
Conform protocolului de guvernare locală, unul dintre vicepreședinții Consiliului Județean vine din partea ALDE. Prin urmare, au fost scoși la”încălzire” consilierii Petre Badea și Mihail Anatoli, al treilea intrând în cărți, după ce va fi validat consilier județean.
Nicolae ADĂMIȚĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here