Trece moțiunea? Ștefan Ilie, șeful liberalilor tulceni: Ar trebui să treacă! Guvernarea PSD nu mai reprezintă demult interesele românilor

Joi seara în Parlamentul României șanse mari de răsturnare a Guvernului, situație de care doar Guvernul Boc a mai avut “bucuria” de a-și depune mandatul și Guvernul Ungureanu să fie demis. E cea mai mare șansă a Opoziției, acum, de a prelua Puterea în România. În ajunul Moțiunii de cenzură am stat la cotitură și l-am prins pe președintele Organizației Județene a PNL Tulcea, Ștefan Ilie, să dea niște răspunsuri la niște întrebări cât se poate de directe. Așadar…

Rep: Trece moțiunea?

Ștefan Ilie: Ar trebui să treacă. Această guvernare nu mai reprezintă de mult timp interesele majorității românilor. Nici nu știu cum să mă exprim pentru a nu fi înțeles că aș vrea să aduc ofense, dar pot caracteriza prin trei cuvinte guvernarea PSD care a dezamăgit locuitorii: aroganță, penibilitate, viclenie.

Rep: Și ce urmează, ce strategie are Opozitia, ce trebuie să știe românii că-i asteaptă dacă vine un guvern de tranziție?

Ș.I: Îndreptarea unor lucruri care au erodat reprezentativitatea, funcționarea instanțelor, democrația, în primul rând a legilor care ne-au oprit pe loc sau ne-au trimis înapoi, în trecut ori mai rău, alături de unele țări latino-americane. Noul guvern trebuie să repună în drepturi justiția, să hotărască alegerile primarilor și președinților de consilii județene în două tururi, să desființeze pensiile speciale sau imunitatea în fața legii, până la alegerile locale și parlamentare din anul viitor.

Rep: Pe ce scor mizează PNL Tulcea la alegerile prezidențiale?

Ș.I: Noi am câștigat alegerile europarlamentare pe întregul județ și am obținut locul al doilea în municipiu, după prietenii de la USR-PLUS, dar înaintea celor care cu câteva ore înainte de alegeri se exprimau public că vom fi umiliți. Sperăm să obținem rezultate la fel de bune și chiar să le depășim pe cele de la euro, iar președintele României, Klaus Iohannis, să obțină al doilea mandat. Însă deja am câștigat ceva: un tur doi în care nu vom mai avea PSD!

Rep: Pe plan local vă mențineți intenția de candidat la Primăria Tulcea, pentru că se fac fel de fel de speculații sau veți candida pentru presedinte al Consiliului Județean?

Ș.I: Deși tulcenii sunt foarte bine informați, reamintesc că acum câteva luni guvernul actual a modificat legea electorală și a decis ca președintele Consiliului Județean să fie ales direct și nu dintre consilieri, cum s-a întâmplat în 2016. Asta înseamnă că fiecare partid trebuie să ofere cetățenilor doi candidați, atât pentru municipiu cât și pentru județ și nu unul cum era până acum. Cei care fac speculații sunt adversarii care conduc acum județul și municipiul și prestatorii de publicitate care le cântă în strună până în ziua când nu vor mai fi pe cai mari. Să rămână cu speculațiile lor. Da, eu voi candida și voi avea lângă mine candidați foarte capabili, împreună cu care vom fi după alegerile locale pe baricadele județului, municipiului și fiecărei localități tulcene. Îmi doresc foarte mult ca în această echipă să fie și prietenii de la USR-PLUS și, alături de ei, să propunem locuitorilor cei mai buni candidați.

Rep: Când veti anunța oficial?

Ș.I: Așa cum este firesc, după alegerile prezidențiale.

Rep: Un mesaj pentru tulceni?

Ș.I: Doar oamenii care se implică, care muncesc și care sunt responsabili, schimbă lucrurile în bine pentru oameni.

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here