Vizită de lucru în Olanda

 În perioada 3-5 octombrie 2018 ,delegația condusă de domnul deputat Alexandru Stănescu alături de colegii săi, domnii deputați Sebestyen Csaba-Istvan și Vasile Gudu din cadrul Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a Camerei Deputaților, a desfășurat o vizită de lucru în Olanda. Pe tot parcursul deplasării gazda delegației a fost ambasadorul României la Haga,  doamna Brândușa Predescu.

Ziua de 3 octombrie a început cu o serie de discuții interesante privind Președinția română a Consiliului UE și viitoarea Politică Agricolă Comună, purtate cu delegația Comisiei pentru Agricultură din Camera Reprezentanților, condusă de doamna președinte Attje Kuiken. Cea de-a doua parte a vizitei noastre a avut loc la sediul Ministerului Agriculturii din Olanda, unde ne-am întâlnit cu domnul Aldrik Gierveld, Director General Adjunct și doamna Ineke van de Weijgaert, Director Regional responsabil și de România. Pe agenda discuțiilor de la Minister, un rol central l-a avut poziția noastră privind pachetul de reformă a  PAC post 2020, în special faptul că nu suntem de acord cu reducerea bugetului și respingem categoric măsura plafonării subvențiilor agricole. Data de 5 octombrie, Ziua Internațională a Educației, am sărbătorit-o printr-o vizită în stațiunea experimentală de cercetări pomicole Randwijk, care aparține Universității Agronomice Wageningen. Cea de-a doua oprire a fost la Cooperativa Fruit Masters, veche de 110 ani, cu o cota de piață de 25 % din volumul valoric al sectorului pomicol din Olanda. Pentru noi ziua a fost extrem de interesantă, prin faptul că am putut observa modul în care se desfășoară cercetarea pomicolă în Olanda, dar și să aflăm povestea de succes a unei cooperative de fructe.

A fost un proces educațional această vizită de lucru și doresc să nu ne oprim niciodată din procesul de susținere a fermierilor români.

Vă mulțumesc !

Deputat PNL, Vasile GUDU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here