Ziua Unirii Principatelor a arătat foarte limpede două lucruri importante. Unul este acela că PNL este partidul echilibrului de pe scena politică din România. Suntem cei care am înfruntat cu calm și cumpătare provocările extremismului gălăgios și fără substanță, care a venit la Iași să-și facă imagine. Al doilea lucru important desprins din evenimentele de la Iași și Focșani este acela că PNL este principalul partid de dreapta din România și principala forță în Moldova.

  • PNL este partidul care prețuiește cel mai mult valorile, istoria și tradițiile românilor și le este aproape și la bine și la greu.
  • Liberalii sunt patrioți autentici, oameni echilibrați și credincioși, cu respect și bun simt.
  • În același timp, avem principii și poziții cât se poate de ferme și nu ne temem de gălăgia politică. Suntem cei care îi înfruntăm direct pe extremiști și demagogi (cu care USR, PMP și Forța Dreptei mai cochetează periodic).
  • A fost opțiunea premierului și a PSD de a lipsi de la evenimentele de la Iași și Focșani.
  • Noi, PNL, am considerat că în aceste momente de tensiuni sociale e important să fim printre concetățenii noștri, să îi privim în ochi și să le spunem că e nevoie de unitate mai mult ca oricând.
  • De altfel, agenda președintelui PNL Nicolae Ciucă a inclus nu doar participarea la evenimentele prilejuite de Ziua Unirii Principatelor, dar și la acțiuni de lucru precum cea de la noul Terminal 4 al Aeroportului din Iași, o investiție de 90 de milioane de euro realizată de autoritățile locale și care va avea un potențial uriaș de dezvoltare a județului și a întregii regiuni.

Michael Gudu, deputat PNL Tulcea

+ There are no comments

Add yours