Buru, după Campionatul Balcanic: „Un turneu de pregătire pentru Campionatul European. Obiectivul nostru: un loc între primele șase”

La această oră după turneul care s-a numit Campionatul Balcanic de volei masculin U17, România analizează meciurile și stabilește strategia de joc pentru Campionatul European, competiție pentru care, de fapt, se află la Sofia. Util, pentru că se învață din greșeli – cum spune și antrenorul lotului România U17, tulceanul Constantin Burungiu. Cum se știe, în finala mică a Campionatului Balcanic, România a fost întrecută de Turcia cu 3-1, echipa tricolorilor U17 încheind competiția pe locul 4,( anul trecut pe locul 5) iar în finala mare, Bulgaria a trecut cu 3-0 de Grecia, bulgarii asigurându-și astfel prezența la turneul final al Campionatului European masculin de volei U18, 2020. De altfel, tot bulgarii au câștigat și anul trecut Campionatul Balcanic.

“Balcanicul” un foarte util test pentru “Europene”. Într-un succint comentariu al lui Burungiu: “Am avut 4 jocuri în grupă, primul cu Muntenegru de care am trecut cu 3-1, apoi cu Turcia 3-2, și în semifinală cu Grecia, o echipă foarte incomodă care a pus probleme tuturor echipelor, chiar și Bulgariei care a câștigat Campionatul Balcanic. Noi, antrenorii, credem că această echipă va ieși campioană europeană.Cu grecii, am câștigat primul set, în setul 2 am avut două mingi de set ca să facem 2-0 (29, 27) dar am pierdut, în setul 3 am condus până la 24 și am pierdut la 24-26.Putea fi 3-0 pentru noi. Iar în setul 4 am mers până la 20. Putea fi 3-0 pentru noi și să intrăm în finala Campionatului Balcanic, dar n-a fost să fie! Sperăm că am învățat din greșeli. În finala mică, băieții au fost foarte dezamăgiți că nu au prins finala mare, în primul rând au căzut fizic dar și mental. Știu, și-au dorit mult finala mare, dar…Sperăm că am învățat din greșeli astfel încât la Campionatul European să facem o figură frumoasă”- declară antrenorul naționalei de volei U17.

Obiectivul României la Campionatul European U17: Un loc în primele șase!

Cu câteva zile înaintea marelui examen de la Campionatul European de volei masculin U17, de la Sofia, și după testul din Campionatul Balcanic, antrenorul naționalei României, Constantin Burungiu, ne-a declarat: Obiectivul nostru la Europene este un loc între primele șase. Primele șase echipe se califică direct la Campionatul Mondial. Cred că suntem pregătiți pentru atingerea acestui obiectiv, cu toți cei 12 băieți din lot. Campionatul Balcanic a fost un turneu de verificare, prilej cu care am încercat toți copiii și ne-am gândit deja la sextetul de bază, dar pentru noi sunt importanți toți copiii din lot pe care i-am deplasat aici.Oricare dintre ei poate juca, la vârsta asta ei sunt  inconstanți, fiind adolescenți, dar noi ne bazăm pe toți”- ne-a declarat Constantin Burungiu.

Campionatul European de volei masculin U17 se va desfășura la Sofia (Bulgaria) în perioada 13 – 21 iulie.

Hai ROMÂNIA!

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here