Doi copii talentați din Tulcea au dominat “Cupa orașului Medgidia” la șah

Cei doi talentați șahiști sunt Alexandru Guriencu și Matei Mocăniță. În perioada 14 – 15 octombrie, în orașul Medgidia a avut loc competiția de șah clasic, intitulată ” Cupa Orașului Medgidia ”, competiție organizată de C.S. Medgidia și omologată de F.R.Șah și Federația Internațională de Șah.
Concursul s-a desfășurat pe parcursul a 6 runde, în sistem elvețian, cu timp de gândire 30 min + 30 sec / mutare / jucător, la care au participat jucători de șah de toate vârstele, copii și seniori, legitimați la cluburi sportive din Bulgaria, Ucraina și România.
Competiția a cuprins următoarele turnee: pe categorii de vârstă ( U12) și turneul Open.
Tulcea a fost reprezentată de doi sportivi ai clubului de șah ACS Logic Delta: Guriencu Alexandru ( U11) și Mocăniță Matei ( U12 ).
Turneul U12 a fost dominat clar de Alexandru Guriencu și Matei Mocăniță, doi sportivi pasionați de șah dar și foarte ambițioși, care la finalul celor 6 runde de joc au ocupat primele două locuri în clasamentul general.
La finalul celor 6 runde de joc Alexandru Guriencu  a câștigat turneul fără nicio înfrângere, cu 5 puncte ( 4V, 2E, 0Î) iar Matei Mocăniță, deși a pierdut o singură partidă,  a demonstrat că este un sportiv ambițios deoarece la finalul celor 6 runde de joc a reușit să obțină 4,5 puncte ( 4V, 1E, 1Î ) și să ocupe locul 2 în clasamentul general.
Alexandru Guriencu este elev în clasa a V-a la Școala Alexandru Ciucurencu Tulcea și practică sportul minții la nivel de performanță de la vârsta de 7 ani.
Marius Sarighioleanu: “Ne bucurăm că sportivii clubului nostru au reușit să obțină primele două locuri în clasamentul general la Medgidia, după ce săptămâna trecută au ocupat toate cele 3 locuri ale podiumului la Galați. Felicitări sportivilor ACS Logic Delta pentru rezultatele frumoase obținute în această competiție, dar și părinților care își susțin copiii în practicarea șahului de performanță! Rezultatele sportivilor noștri se datorează și mediului foarte bun de pregătire de la clubul sportiv, dar și faptului că au învățat că succesul se obține numai prin muncă, perseverență și seriozitate!”- declară antrenorul tulcean.
Felicitări, Alexandru! Felicitări, Matei!
N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here