Fotbal – Prima suspendare pentru cumul de cartonaşe din acest campionat

In etapa a saptea din acest campionat,  Liga IV-a la fotbal, duminica, 28 octombrie, din acest campionat,  se va inregistra o premiera. Comform prevederilor din Regulamentul Disciplinar, jucatorul echipei National Somova, Maximov Daniel nu va putea juca in meciul impotriva echipei Beroe Ostrov acesta incadrandu-se in prevederile regulamentare care stipuleaza ca „Art. 41.2 Suspendarea ca urmare a cumulului de cartonaşe galbene intervine din oficiu şi se execută începând cu primul joc oficial, în ordineaîn care se desfăşoară jocurile, în calcul intrând numai jocurile din cadrul competiŃiei în care a fost înregistrat cumulul de cartonaşegalbene. Două cartonaşe galbene primite de un jucător în acelaşi joc conduc la eliminare (cartonaş roşu indirect) şi la suspendarea automată pentru un joc, cele două cartonaşe galbene fiind anulate.
Art.41.2.1. Dacă un jucător primeşte avertisment în patru jocuri diferite din aceeaşi competiŃie, el va fi automat suspendat pentru următorul joc din competiŃia respectivă. Aceeaşi sancŃiune se aplică şi atunci când jucătorul acumulează şapte şi, respectiv, nouă
avertismente în aceeaşi competiŃie. Începând cu al zecelea avertisment primit în aceeaşi competitie, la fiecare alt cartonaş galben,jucătorul este automat suspendat pentru următorul joc.”

Fiecare echipa este singura raspunzatoarea tinerii evidentei cartonaselor primite si a executarii suspendarilor de catre membrii lotului, comisia jurisdictionala a AJF Tulcea fiind cea care verifica executarea suspendarilor, putand dicta pierderea meciului pentru folosirea unui jucator aflat in stare de suspendare. Prin informarea facuta astazi pe site-ul asociatiei, se trage un semnal de alarma  in privinta tinerii corecte a acestei evidente, faza inaintata a desfasurarii campionatului judetean de fotbal permitand acumularea de suficiente cartonase pentru suspendare.  Se iau in calcul numai cartonasele primite in acea competitie.

Pe „lista de asteptare”se afla foarte multi jucatori care au deja cate trei avertismente primite.

Iris IONESCU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here