Karatiști tulceni la „World Cup Kyokushin Union”- Moscova. Harașo!

În perioada 5 – 6 octombrie, la Moscova, Federatia Rusă de Karate Kyokushin Union a organizat editia a VI-a a „World Cup Kyokushin Union” , competitie care se organizează la fiecare 2 ani de către IKO Kyokushin Union. La eveniment au participat peste 250 de sportivi din 34 de țări, organizat ca de fiecare dată la modul superlativ de presedintele Alexander Kramshev, 5 Dan.

Lotul României a fost format din: Presedintele Federatiei Române de Karate Kyokushin – Shihan Docan Gruia 5 Dan – Country Reprezentativ ; Secretarul General F.R.K.K – Sensei Pănuță Nicolaie 4 Dan – antrenorul lotului si arbitru de centru; Damian Deheleanu 2 Dan – judecător; Moroianu Gabriel 2 Dan – participant la proba de kata masculin, si judecător;   Emanoil Tarantus 2 Dan – participant categoria veterani open;

Rezultate: Emanoil Tarantus- loc 2 si medalie de argint, categoria veterani + 45 ani, Open; Moroianu Gabriel- loc 6 din 34 de sportivi ;
Cu această ocazie, presedintele FRKK, Gruia Docan, a participat si a promovat cu brio examenul de maestru la gradul de 5 Dan.

Moroianu Gabriel, are 27 de ani, este elevul lui Pănuță din 1997. A început karate kyokushin în Tulcea, de copil, iar la momentul acesta este instructor la Nippon Budo Sport in Galati si Brăila. Este detinător al gradului de centură neagră 2 Dan in karate kyokushin si are in jur de 60 de elevi, multi dintre ei cu rezultate la competitiile nationale. Din motive de sănătate, Gabriel a renuntat la competitiile de kumite ( luptă), dar s-a hotărât să participe la proba de kata si, de asemenea, este hotărât ca in viitor să fie un nume in proba de kata.
Sensei Nicolae Pănuță: „Pe această cale doresc să felicit tot lotul României pentru implicare si rezultatele obtinute, si pe domnul presedinte Docan pentru trecerea la nivelul de maestru, pe care, cu siguranță, îl merită de mulți ani! Osu!”- a declarat sensei.
Următorul eveniment: un sparring (luptă de antrenament) traditional, organizat de clubul Nippon Budo Sport în Măcin, denumit „Kyokushin Damashi „, ajuns la editia a 4-a. Va consta în încercarea sportivilor de a susține 50 de lupte X 2 minute. De pe acum s-au anunțat peste 70 de participanti, de la 10 cluburi din Tulcea, Brăila, Galati, Iasi, si lista rămâne deschisă! Acest sparring are ca scop o pregătire mai bună pentru concursul ” Bucharest Challenge Cup” , care se va desfășura în perioada 25-26 octombrie.
N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here