Karatiștii tulceni s-au antrenat la Sulina sub ochii președintelui Federației Ruse de Karate

În perioada 8 iulie – 14 iulie 2019 clubul Nippon Budo Sport- sectia Sulina, prin instructorul Praz Laurentiu, a organizat editia a 29-a a Taberei de Vară de Karate Kyokushin în orasul Sulina. Anul acesta clubul a avut invitati pe presedintele Federatiei Ruse de Karate Kyokushin Union, sensei Alexander Kramyshev 4 Dan, si pe Vicepresedintele Federatiei Române de Karate Kyokushin, sensei Potcovută Aurel 4 Dan.
La tabără au participat  65 de sportivi din Galati, Braila, Macin, Isaccea, Jijila, Somova, Tulcea si Sulina. Antrenamentele au fost eșalonate câte 2 – 3 pe zi ,care s-au desfăsurat pe frumoasa plaja din Sulina si în sala de sport multifunctională.
Tema de antrenamente a fost kumite (lupta), si sistemul rusesc de pregătire, care este a doua fortă in lume în karate kyokushin, după Japonia.
Examen de… culoare
La sfârsitul taberei s-a sustinut examenul de grad până la nivelul de centură maro ( 2 kyu). Printre sportivii si instructorii care au promovat examenul de grad au fost :
 – Pănuță Albert ( centura maro) multiplu campion national, dublu Campion European in 2019, participant la Campionatul National Japonez in 2019;
 –  Musat Marian ( centura maro ) instructor al clubului in Brăila;
 – Roman Radu ( centura maro ) ;
 – Chiracu Ion ( centura verde cu tresă) intructor al clubului în Măcin,
  –Tuidea Cătălin, multiplu campion national si international,
  -Botezatu Eduard, multiplu campion national.
Sensei Nicu Pănuță: „Am ales să-l invit pe sensei Alexander din Rusia din motivul schimbului de experiență pe kumite, România – Rusia. El a mai fost la noi si în anul 2016. Vreau să-i felicit pe sportivii mei, a fost un stagiu de pregătire greu , după modeul rusesc din care am avut de învățat cu totii.  Am încheiat tabăra cu examenul de grad, un examen greu, de 5 ore, în care sportivii au dovedit că sunt pregătiti să treacă la alt nivel în kyokushin karate. Doresc  să-i multumesc lui senpai Praz Laurentiu ,din Sulina, pentru organizarea ireprosabilă a taberei, Pensiunii Vila Alga, o gazdă ireproșabilă, Restaurantului Marea Neagră, pentru cea mai bună mâncare din Sulina.
Felicit si instructorii ( îngerii păzitori a sportivilor ) Moroianu G, Colisnicencu D, Musat M, Chiracu I, care au avut grijă să se respecte programul și să nu avem incidente si, nu în ultimul rând, părintii, care au fost alături de noi, din toate punctele de vedere. Un mare Bravo tuturor!”- a declarat Pănuță, la încheierea stagiului de pregătire de la Sulina.
Următorul eveniment la care vor participa karatiștii de la Nippon Budo Sport este un campionat european, la Sibiu, în perioada 19 – 20 iulie.
N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here