În perioada 20-23 februarie 2024 în stațiunea Căciulata din județul Vâlcea s-a desfășurat Concursul Național Școlar de Șah Elisabeta Polihroniade, organizat de Fundaţia Gambit – Elisabeta Polihroniade în colaborare cu Ministerul Educaţiei și Federația Română de Șah.

La acest eveniment sportiv școlar au participat peste 170 de elevi din toată țara, împărțiți pe categorii de vârstă, separat fete și băieți (U07, U09, U11, U13, U15 și U17) care au reprezentat atât clubul sportiv cât și instituțiile de învățământ unde studiază fiecare elev.

Competiția a cuprins trei probe: șah rapid în sistem elvețian cu timp de gândire de 15 minute +10 sec/mutate/jucător, șah blitz în sistem elvețian cu timp de joc de 3 minute+2 sec./mutare/jucător și dezlegări probleme de șah.

Județul Tulcea a fost reprezentat de elevii Matei Mocăniță și Cătălina Grigore , care au concurat la categoria de vârstă U13, respectiv F15.

La prestigioasa probă de dezlegări probleme și studii de șah, Matei și Cătălina au reușit să urce pe cea de-a treia treaptă a podiumului național obținând medalii de bronz.

De precizat că la proba de dezlegări probleme și studii de șah contează foarte mult calitățile native ale sportivului și mai puțin antrenamentul sau sprijinul pe care îl poate primi de la un antrenor înaintea unei partide de șah.

La proba de șah rapid Matei a fost foarte aproape de obținerea altei medalii de bronz deoarece a fost la egalitate de puncte cu locul 3 însă departajarea a fost făcută prin criteriul victoriei directe și astfel el a ocupat locul 4 în clasamentul general.

Matei Mocăniță este elev la Colegiul Dobrogean Spiru Haret din Tulcea, iar Cătălina Grigore este elevă la Școala Gimnazială Nifon Bălășescu din Tulcea, ei având rezultate foarte bune si la învățătură.

Felicitări, copii!

N.A.

+ There are no comments

Add yours