Petrică și lupul

                           Videoconferința lui Burleanu cu AJF-urile

Conducerea Federației Române de Fotbal a organizat joi, 7 mai , consultări cu reprezentanții Asociațiilor Județene de Fotbal cu privire la decizia reluării meciurilor din Liga IV-a, de asemenea, cu privire la barajul de promovare în Liga a III-a.
Concluzia videcoconferinței a fost că nu vor fi „înghețate” campionatele judeţene, Liga a IV-a, sau după caz Liga a V-a, Liga a VI-a, ci se vor disputa, cel mai devreme după data de 14 iunie, până cel târziu în data de 2 august, iar sistemul de promovare-retrogradare a fost modificat astfel:
-Din Liga a III-a nu va retrograda nicio echipă
-Următorul sezon de Liga a III-a va avea cinci serii de câte 18 echipe fiecare
-Barajul pentru promovarea în Liga a III-a, ce se va organiza după data de 5 august 2020, se va organiza în grupe de câte trei echipe, meciurile urmând a se disputa pe terenuri neutre. Modul în care vor fi grupate cele trei echipe campioane de judeţ se va face printr-o nouă tragere la sorți, iar cea care se va impune va urca în Liga a III-a (în total 14 echipe şi nu 21 cum iniţial era stabilit în regulament), urmând ca eventuale locuri vacante să poată fi ocupate şi de către echipele clasate pe locul doi la meciurile de baraj.

Petre Badea, președinte AJF: „Vreau să îi asigur pe toţi membrii afiliaţi şi pe toţi fotbaliştii legitimaţi din judeţul Tulcea că sunt şanse mari ca meciurile de Liga a IV-a să se reia din a doua parte a lunii iunie. Au fost discuţii purtate la cel mai înalt nivel, după mai multe runde de consultări cu preşedinţii de asociaţii judeţene, de către conducerea Federaţiei Române de Fotbal reprezentată de către domnul Răzvan Burleanu. Am primit asigurări că şi la nivel de amatori- seniori activitatea fotbalistică îşi va relua cursul firesc, desigur, după fotbalul profesionist, care s-ar putea juca încă de la începutul lunii viitoare. Vom avea şi noi, săptămâna viitoare cel mai probabil, consultări cu delegaţii echipelor din Liga a IV-a pentru a găsi, de comun acord, cea mai bună soluţie de a finaliza campionatul şi de a da echipa campioană care să ne reprezinte la baraj. În privința copiilor şi juniorilor ne conformăm ordonanţelor privind protejarea vieții acestora prin izolare de virusul Covid 19 până la noi ordine. Îi înţeleg pe cei mici şi ştiu că suferă enorm; nu pot alerga după mingea de fotbal dar sănătatea şi protecția lor este prioritară.”- a declarat Petre Badea.

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here