Șahistele Sofia, Bianca și Maria, jocuri excelente la „Cupa Mării Negre”- Jupiter

În perioada 30 august -04 septembrie, în stațiunea Jupiter a avut loc competiția de șah clasic, intitulată ”Cupa Mării Negre ” aflată la prima ediție , competiție organizată de Clubul Central de Șah București .
Concursul a cuprins 6 runde, în sistem elvețian, cu timp de gândire 90 min + 30 sec / mutare / jucător, la care au participat jucători de șah de toate vârstele , copii și seniori, legitimați la cluburile sportive din : Mangalia, Constanța, Brașov,Târgu-Mureș, Ploiești, Drobeta Turnu Severin, București , Miercurea Ciuc , Limanu și Tulcea .
Competiția a cuprins două turnee pe categoriile de vârstă: U12 și Open .

Tulcenii și-au demonstrat încă o dată valoarea
La U12
Locul I – Borisov Sofia Ioana
Locul II – Boureanu Bianca-Alina
Locul III – Pufleni Maria

La U10
Locul I – Gherghișan Alexandru Nicușor

 La Open
Locul III – Sarighioleanu Sebastian – Laurențiu

De apreciat evoluția foarte bună a Sofiei Borisov , care după ce în urmă cu două săptămâni a câștigat Trofeul Carpați ( stațiunea Predeal), a reușit să câștige din nou, detașat, competiția destinată copiilor sub 12 ani, fără nici o înfrângere ( 4V, 2=, 0Î), ea fiind și componentă a lotului național a României în ultimii doi ani. Trebuie remarcată și Alina Bianca Boureanu deoarece după reîntoarcerea la clubul de șah Logic Delta a reușit anul acesta să obțină rezultate deosebite.
La șah Klotz

În afară de competiția de șah clasic individual s-a mai organizat și un concurs de șah Klotz la care au participat șapte echipe formate din câte doi jucători.
Câștigătoarea concursului de Klotz a fost echipa Logic Delta , formată din Laurențiu Sarighioleanu și Alexandru Gherghișan, iar locul al treilea l-a obținut echipa Maria Puflene – Alina Boureanu.

Marius Sarighioleanu: „Toate aceste rezultate sunt o dovadă a valorii incontestabile a acestor sportivi, ei făcând în ultimii ani o imagine foarte frumoasă ”sportului minții” din orașul Tulcea. Felicitări copii pentru rezultatele frumoase obținute în această competiție !
Mulțumim Primăriei municipiului Tulcea pentru susținerea acordată sportivilor șahiști, dar și partenerului nostru, Fundația Județeană pentru Tineret  care ne pune la dispoziție sala de antrenament”.

Felicitări întregii echipe!

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here