În weekend-ul recent încheiat, în stațiunea Mamaia din Constanța a avut loc prima ediție a competiției de șah clasic ” Trofeul Draft” , organizată de A.C.S. Fianchetto Constanta & Draft Proinvest & MG Tour și omologată de F.R.Șah și Federația Internațională de Șah.
Concursul s-a desfășurat pe parcursul a 6 runde, în sistem elvețian, cu timp de gândire 60 min + 3 sec / mutare / jucător.
La această competiție au participat jucători de șah cu vârsta de până în 16 ani legitimați la cluburi sportive din : Constanța, București, Galați, Medgidia, Năvodari, Amara, Cumpăna, Slobozia și Tulcea.
Tulcea a fost reprezentată de următorii sportivi ai clubului de șah ACS Logic Delta : Guriencu Gabriel Alexandru ( U11) și Mocăniță Matei ( U12 ), Croitoru Matei ( U14 ) și Dîrmon Diaconu David Marian ( U15 ).
                                        Rezultatele tulcenilor
Locul I la U12 – Matei Mocăniță
Locul I la U11 – Gabriel Alexandru Guriencu
Cei doi talentați șahiști, Alexandru Guriencu și Matei Mocăniță, au dominat recent, cap-coadă, și competiția de șah clasic “Cupa Orașului Medgidia”, unde au obținut primele două locuri în clasamentul general. 
Marius Sarighioleanu: “Cu toate că David Marian Dîrmon-Diaconu nu a obținut o medalie la categoria lui de vârstă suntem mândri de el, pentru modul în care a luptat. David a încheiat competiția pe locul 7 în clasamentul general, cu 4,5 puncte ( 4V, 1E, 1Î) , fiind foarte aproape de câștigarea unei medalii. De asemenea, trebuie remarcată și evoluția lui Matei Croitoru care a demonstrat în ultimele concursuri la care a participat, o creștere a calității jocului și ca urmare a rezultatelor sale va obține primul rating ELO din partea Federației Internaționale de Șah. Felicitări sportivilor ACS Logic Delta pentru rezultatele frumoase obținute în această competiție, dar și părinților care își susțin copiii în practicarea șahului de performanță!”- declară Sarighioleanu.
Felicitări, copii! Felicitări, mentorilor care se ocupă de ei!
N.A.

+ There are no comments

Add yours