În perioada 23 februarie – 2 martie 2024, stațiunea Eforie Nord a fost gazda Campionatelor Naționale de Șah clasic- OPEN, SENIOARE și AMATORI cu ELO<2200, organizate de Federația Română de Șah, la care au participat 200 de șahiști.

Campionatul Național destinat jucătorilor cu ELO <2200 s-a desfășurat pe parcursul a 9 runde în sistem elvețian, cu timp de gândire de 60 minute+30 sec./mutare/jucător.

Tulcea a fost reprezentată de Miron Dimitrie, Mocăniță Matei, Dîrmon-Diaconu David, Croitoru Matei și Guriencu Alexandru, sportivi legitimați la clubul Logic Delta.

Juniorul Matei Mocăniță, la cei 13 ani, a reușit o performanță deosebită ocupând locul III în clasamentul sportivilor cu ELO< 1400, după ce în luna februarie a.c., a cucerit medalia de bronz la Campionatul Național Școlar de Șah.

Anul acesta Campionatele Mondiale pentru Amatori se vor desfășura în Grecia pe insula Kos, în perioada 11-20.05.2024.

Marius Sarighioleanu: “Ne bucurăm că încă un sportiv de la A.C.S. Logic Delta face cinste orașului Tulcea, prin rezultatele obținute la Campionatele Naționale de Șah. Matei este elev la Colegiul Dobrogean ” Spiru Haret”din Tulcea, iar o parte din timpul său liber îl dedică antrenamentului la șah. Felicitări, Matei pentru reușită! Felicitări întregului lot de sportivi pentru experiența dobândită la acest campionat!”.

Felicitări!

N.A.

+ There are no comments

Add yours