Un FISCA bun și anul acesta

 S-a încheiat, în Stațiunea Jupiter, cea mai importantă competiție internațională de șah, desfășurată în această perioadă, FISCA 2018. Cu aproximativ 600 de jucatori de sah, atat din tara cat si din Lituania, Finlanda, Olanda, Rusia, Moldova,Bulgaria,Belgia, Germania si SUA.
Si anul acesta Clubul Logic Delta a participat cu 19 jucători la categoriile de vârstă U6, U8, U10, U12, U14 si seniori prin proiectul „Șah de Performanță” – acțiune cofinanțată de Primăria municipiului Tulcea.

Dupa cele 9 runde ale competitiei 6 sportivi ai clubului nostru au fost premiati cu diplome, medalii si cupe pentru rezultatele obtinute in probele de: sah clasic, sah blitz, sah Fischer 960 si sah pe echipe.
La proba de sah clasic au fost premiati:
Borisov Sofia – Ioana – Locul I F10 – 6,5 pct
Mardare Adelina – Izabela – Locul II F8 – 6 pct
Sarighioleanu Laurentiu – Locul IV U14 – 7 pct
Guriencu Alexandru – Locul V U6 – 6 pct
La turneul de sah blitz ( timp de joc 3 min + 2 sec / mutare ) la care au participat 99 de sportivi atat din tara cat si din S.U.A si Belgia , medalia de aur a fost castigată de catre sportivul clubului tulcean, CM Martian Dragos – Daniel.
La turneul de Sah Fischer 960 , la categoria U14, Sarighioleanu Laurentiu a obtinut medalia de argint.
De asemenea, la turneul pe echipe, CM Martian Dragos – Daniel si Sarighioleanu Laurentiu au obtinut locul II in clasamentul general.
In cadrul acestui Festival International de Sah au fost apreciati si premiati cei mai buni antrenori pentru rezultatele obtinute de catre juniori la proba de sah clasic, unde Sarighioleanu Marius s-a clasat pe locul II.
.
Prezent pentru prima data la aceasta competitie, Cuculici Robert, de numai 7 ani a ocupat locul 8 cu 6,5 puncte la turneul U8 unde au participat 103 sportivi.
La turneul U 14 la care au participat 159 de sportivi este de apreciat si rezultatul lui Sarighioleanu Laurentiu care a incheiat competitia neinvins, cu 7 puncte ( 5 V , 4 E , 0 Î) la egalitate de puncte cu locul II in clasamentul general, departajarea facandu-se la buchholz.
Rezultatele celorlalti sportivi
U6: Mardare Tudor-Vlad 5 pct
U 08 : Chihaea Fabian 5 pct, Ardeleanu Sebastian 5 pct, Guriencu David 4 pct
U10: Munteanu Darius 3,5 pct, Gafar Timur 5 pct, Gherghisan Alexandru 5 pct, Mocanu Miruna 5,5 pct, Ardeleanu Damian 3,5 pct, Cabuz Andrei 4 pct
U12: Pufleni Maria 4,5 pct, Ene Alexandru 4 pct
Seniori: Marțian Daniel 6 pct si Hristea Beartice 3 pct.
Felicitări întregii echipe pentru rezultatele obtinute!

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here