Uncu Vlad, tulceanul premiat la mondiale

Satui de vesti rele cauzate de pesta porcina africana sau de efectele ploilor din ultima vreme, este momentul sa ne si bucuram. Un tulcean a reprezentat Romania la cea mai importanta competitie de Karate Kyokushin pentru juniori, Campionatul Mondial din Kazahstan. Au participat 200 de sportivi din 24 de tari, Romania fiind reprezentata de un singur concurent, Uncu Vlad Constantin, alti doi neputand participa, asa cum este pe la noi, din motive finaciare.

Are 13 ani si este elev in clasa a VII-a la Scoala Generala ” Alexandru Ciucurencu”, legitimat ca sportiv la Nippon Budo Sport. Un tanar modest, timid la prima vedere, dar foarte bataios in lupta. Cu un palmares impresionant la varsta cand altiii de varsta lui inca mai joaca „mijita” in spatele blocului, Vlad nu are un adversar pe masura in tara, invingandu-i pe toti ceilalti de categoria lui. Practica acest sport de la varsta de patru ani, si acum se intoarce de la mondiale cu locul III.

La intalnirea cu presa locala de azi, am putut viziona si inregistrarea a doua meciuri, adversari fiind un reprezentant al tarii gazda si un japonez. Am vazut cum sfiosul din fata camerelor de luat vederi este o adevarata ” fiara” in lupta, un exemplu de daruire  pentru sport si fair-play. Toate acestea nu se puteau fara munca depusa de antrenorul Nicolae Panuta, fara sprijinul familiei si a unui om generos si cu suflet mare, Gabriel Belibrov, administratorul unei mari firme de paza, acesta suportand o parte din costurile participarii sportivului nostru la mondialul din Kazahstan.

Nu gresesc spunand ca peste ani, nu foarte multi, vom putea vorbi despre Uncu Vlad Constantin ca despre un alti mari sportivi tulceni, Ivan Patzaichin si Elena Fidatov Moruzov.

Asa cum se obisnuieste in astfel de momente, performanta se sarbatorste si cu un tort, cum altfel, unul demn de munca si rezultatele lui Vlad.

Felicitari pentru rezultatele de pana acum si succes in viitor!

 

IRIS Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here