Ai bani? Iată oferte pentru minivacanța de 1 Mai și Paște

Cele mai atractive destinații pentru zona de balneo – munte sunt Băile Felix, Călimănești Căciulata și Valea Prahovei,  în timp ce pentru litoral, preferințele turiștilor români au mers către  Mamaia, Costinești și Vama Veche. Pentru Delta Dunării, Sulina, Crișan și Băltenii de Sus sunt printre cele mai solicitate destinații în minivacanța de 1 Mai și Paște. Turistii români au ales în proporție de peste 55% unități clasificate la 4 si 5 stele, cu servicii suplimentare, acces la facilitățile cu ape termale, muzică live și programe pentru cei mici. Se observă o creștere pentru turismul verde, cât mai aproape de natură, unde libertatea se întâlnește cu relaxarea, într-un good vibes de conexiune în cadrul familiei, într-o experiență green neconvențională. În aceeași măsură, destinațiile rurale câștigă din ce în ce mai mulți turiști în căutare de tradiții, gastronomie și folclor autentic.

Pentru cei care își planifică 3 nopți în minivacanța de 1 Mai sau Paște tarifele pe Valea Prahovei încep de la  671 de lei /cameră/ 3 nopți și pot ajunge la 4808 lei pentru un hotel de 4* . În Băile Felix tarifele încep de la 780 lei cameră/ 3 nopți și ajung până la 5007 lei pentru un hotel de 5* cu toate mesele incluse, pachet de băuturi, mese tradiționale, acces la Aquapark și programe artistice live.

Rezervările în Delta Dunării au crescut față de anul trecut chiar dacă tarifele au suferit mici majorări, mai ales pe componenta de masă.Au apărut noi unități de cazare la “alb”datorită voucherelor de vacanță, iar ofertelehotelurilor și alepensiunilor s-au diversificat prin includerea în serviciile de bază a unor excursii pe lacuri și canale, transfer cu șalupa rapidă, servicii complete de masă și variante de turism durabil, aproape de natură. Tarifele încep de la 742 lei/cameră la o pensiune de 3* și ajung până la 4319 lei cameră/sejur pentru un hotel de 4* cu pensiune completă, excursii și prânz pe navă.

”Minivacanța de 1 Mai și Paște dă cu adevărat startul  vacanțelor estivale  în România. Dacă 1 Mai este destinat în special tinerilor în stațiunile de la malul mării – Mamaia Nord, Costinești și Vama Veche, cea de Paște este dorită de familii la munte, preferința acestora mergând către stațiunile balneo cu ape termale și servicii superioare de 4 sau 5 stele” -a declarat Adrian Voican, președinte Bibi Group4Travel.”

Printre evenimente organizate de Organizațiile de Management al Destinației (OMD) locale de la malul mării se remarcă ediția cu numărul 32 a Festivaluluide muzică electronică Sunwaves Mamaia (1-7.05), Festivalul gastronomic du Bonheur Mamaia (30.04 – 06.05) și concerte în fiecare seară în Piațeta Cazino Mamaia sau în Piața Ovidiu din Constanța, cu numeroși artiști cunoscuți. Costinești fură startul distracțiilor organizând în perioada 26-29.04 două festivaluluri pentru tineret:May,be Rock! și Hustle Festival.

Comunicat Bibi Group4Travel

+ There are no comments

Add yours