Tot mai puțini oameni din turism răspund la apelul autorităților!

Este al treilea an la rând de când prefectul Dan Munteanu încearcă să diminueze neîncrederea în autoritățile statului a oamenilor care trăiesc din turism și încă nu se vede nimic. Au venit și miercuri în sala Mihail Kogălniceanu, la invitația prefectului, reprezentanți la vârf ai instituțiilor care controlează. Aceștia spun foarte pe scurt cu ce se ocupă, ce au de gând în acest sezon și așteaptă întrebări. De partea cealaltă, în sală, câțiva antreprenori care nu vorbesc “din cărți”, ei au afaceri, fac bani sau pierd bani, iar de când cu războiul, mai mult pierd. Evident că, și dintre aceștia puțini, vreo 2-3  “s-au încălzit” pe subiectul turism, în principal cu problemele practice de care se lovesc, multe și diverse și pentru care cer, așa cum au cerut mereu, sprijinul statului.

Prefect Alexandru Dan Munteanu: „Este deosebit de important ca acum, la debutul sezonului turistic, autoritățile statului să colaboreze cu operatorii economici pentru asigurarea unui cadru propice dezvoltarii turismului din județul Tulcea. Așa cum am mai discutat, punem accent pe prevenție și pe proporționalitatea sancțiunii raportat la fapta comisă, astfel încât agenții economici să vadă în instituțiile statului un partener. La nivelul întregului județ, turismul constituie un pilon principal de dezvoltare, iar toți agenții economici cu activitate în turism la nivelul județului Tulcea trebuie să aibă încredere în instituțiile statului. Toate aceste verificări trebuie să constituie un sprijin, o îndrumare pentru dumneavoastră, pentru a vă simplifica activitatea și pentru a oferi cele mai bune condiții tuturor turiștilor care aleg un sejur în Tulcea“.

Binevenită tematica în starea aceasta de criză generată și întreținută de războiul din Ucraina, dar nici nu se rezolvă nimic, părere unanimă. De unde și dezinteresul pentru astfel de dezbateri. Din păcate, dezinteres tot mai accentuat!

N.A.

+ There are no comments

Add yours