Centrul local Tulcea al APIA, fruntaș la primiri cereri de subvenție

Niciun secret. Doar bună organizare și seriozitate

Dintre Centrele locale ce țin de Sucursala Județeană a APIA, Centrul local Tulcea este cel mai mare, ca arie geografică. Cel mai mare dar și cel mai în față în campania de primiri cereri de subvenție pentru anul de plată 2018. Statistic, la CL Tulcea sunt arondați 1.823 de fermieri, cu suprafețe sub 50 de hectare. Cum se știe, campania de primit cereri de subvenție 2018 se desfășoară în perioada 1 martie- 15 mai. La CL Tulcea, până la data de 13 martie s-au prezentat pentru depunerea dosarelor un număr de 235 de fermieri din cei 290 de fermieri programați pentru această perioadă. Șeful de Centru, ing. Gavrilă Visterineanu, spune că în perioada 1 martie- 31 martie a.c. vor depune cereri de sprijin doar fermierii cu suprafețe sub 10 ha și fără sprijin la animale. Cererile pentru suprafețele de peste 10 ha și cele pentru animale vor fi primite după data de 1 aprilie a.c.

Situația la primiri cereri la celelalte Centre locale: Baia 30%, Topolog 42%, Horia 35% și Măcin 72%. Per total județ, aproape de jumătatea lunii martie, circa 50% dintre fermierii programați s-au prezentat la APIA să-și depună dosarul de subvenție.

Sucursala Județeană APIA, care primește dosare pentru fermieri cu peste 50 de ha, îi așteaptă pe acești fermieri de la 1 aprilie a.c. (N.A.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here