Sunt bune și europarlamentarele la ceva: ne alegem cu port și faleză la Tulcea

Dacă asta e soluția, ar trebui ca alegeri, de orice fel, să avem măcar din 3 în 3 luni; pentru a se mișca ceva cu investițiile în județ. Pentru că, în timp ce partidele din Opoziție adună lumea la mitinguri, partidul (partidele) de la Putere trimite miniștrii prin județe să explice ce și cum cu investiții în drumuri, în poduri, în săli de sport, în porturi și faleze, școli, grădinițe etc. Marți, 14 mai, au venit la Tulcea miniștrii Transporturilor, Răzvan Cuc și al Culturii, Daniel Breaz. Cu toată stima, la insistența președintelui de județ, Horia Teodorescu care, cum se vede, valorifică mai bine perioada de campanie electorală aducând miniștri să explice starea investițiilor pentru județ, decât să scoată lumea în stradă.

Ministrul Cuc a mai venit la Tulcea și va mai veni pentru că urmărește cum lucrează Astaldi&IHI la Pod. Pentru prima oară, a venit în județ ministrul Culturii, Daniel Breaz. Cu asigurări că se pregătesc lucrări ample lucrări de reabilitare la cetățile Enisala și Halmyris, cu fonduri consistente și în operă cât se poate de repede. Și cu o promisiune: va face cât va putea ca ministru, astfel ca focarul de infecție denumit Grădina Dacia, din municipiu, să treacă de la RADEF în proprietatea primăriei municipiului, prin promovarea unei hotărâri de Guvern. Viceprimărița Andaluzia a notat cu litere mari, în…memorie!

În sfârșit… faleza municipiului

Toată floarea cea vestită de directori și directorași după domnii miniștri la conferința de presă: de la CNAIR, POIM, Astaldi, Cultură, inspectori, inspectorași. Ne alegem cu ceva, noi tulcenii, după această vizită ministerială: cu reabilitarea portului și a falezei. Finanțare din fonduri alocate în baza POIM 2014-2020; cu o suprafață a platformei portuare din zona falezei de 32.365 mp. O investiție de aproape 40.000.000 de euro, inclusiv TVA. Cât va dura toată lucrarea? 36 de luni! Proiectul este gata și a fost întocmit de SC Consitrans SRL București, prezentat în detaliu în conferință de presă, de directorul general al firmei. Contractul de finanțare a fost semnat, bani sunt, urmează licitația pentru constructori.

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here