Extensie a „Peștișorului de Aur” în cartierul E3, a doua seară a Festivalului

Cetățenii din E3 s-au bucurat aseară de folclor de calitate “la botul calului”, ca să zăbovim un pic în zona rustică. Cinci ansambluri artistice dintre cele care au evoluat în concurs cu o seară înainte au încântat tulcenii din cartier, adunați în număr destul de mare pe noul teren de sport de pe Chiparosului.Copii artiști din Bărăgan și Ardeal, din Bulgaria, din Ucraina și, mai ales, simpaticii  veterani  dansatori din Norvegia, au prestat la fel de profesionist, precum pe scenă în fața juriului și pe terenul de sport în fața publicului din cartier, public care i-a răsplătit cu aplauze. Ca și artiștii, Pit Țincoca, amfitrionul spectacolului “de teren”, în E3, a fost la înălțime.

Spectacol folcloric de ținută oferit de norvegienii de la Sandnes Folkedanslag, Ansamblul de dansuri populare Zvezditza (Dimitrovgrad- Bulgaria), Folk Group- Musical-Dancing Theatre Lingua Vaudeville (Odesa- Ucraina), Ansamblul de cântece și dansuri populare Constantin Condruz (Gemenele- Brăila) și Ansamblul folcloric Spice mureșene (Târgu Mureș – Mureș).

Astfel de spectacole au loc în cartiere, în fiecare seară pe durata festivalului, în E3, în Orășelul Copiilor și în Piața Neptun, cu ansambluri care mai întâi trec prin fața juriului, pe scena din Piața Civică. Spectacole care, pentru cei ce nu au timp de o deplasare în centru, le pot vedea “acasă”, în cartier.

N.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here