În această după-amiază (29 iunie), salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor a două incendii izbucnite la trei gospodării din județ.

Este vorba despre un incendiu care a cuprins două gospodării, în localitatea Ceatalchioi unde, de urgență, au fost mobilizate două echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SVSU. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la un saivan, la o casă de locuit și la vegetația uscată din jur pe o suprafață de aproximativ 2000 mp. Prin intervenția promptă, salvatorii au reușit să limiteze extinderea flăcărilor la celelalte gospodării aflate în vecinătate. La momentul producerii incendiului, în saivan nu se aflau animale. Pe timpul intervenției, pompierii au evacuat din locuință și o butelie încărcată, care prezenta pericol de explozie. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jocul copiilor cu focul.

Cel de al doilea incendiu s-a produs în jurul orei 18:00 la un anexă gospodărească, în  Frecăței. Către locul intervenției s-au deplasat un ofițer și patru subofițeri, cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD. Incendiul a fost localizat și lichidat în timp operativ, înlăturându-se astfel pericolul ca focul să se extindă și la alte magazii aflate în apropiere.
Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise.

Comunicat ISU

 

+ There are no comments

Add yours