Sfântu Gheorghe a fost în sărbătoare

 

Managerul public al județului, Vasile Strat și consilierul președintelui Consiliului Județean, Nicolae Mihai  au participat duminică, 6 mai, la sărbătoarea Zilele localității Sfântu Gheorghe, eveniment cu însemnătate deosebită pentru comunitatea locală de la gura de vărsare a Dunării, la împlinirea a 700 de ani de la atestare.

„Vreau să vă urez un călduros „La Mulţi Ani!“ cu ocazia Zilelor comunei, un eveniment major în viața comunității dumneavoastră, mai ales acum, în  Anul Centenarului Marii Uniri, când se împlinesc șapte secole de la atestarea documentară a localității. Astfel de manifestări au menirea de a readuce tulcenii în locurile natale, de a consolida relaţia dintre consăteni şi de a crea o punte de legătură între autorităţile locale şi cetăţeni”-spunea Vasile Strat în discursul său.

 

După ce P.S. Sa Visarion, Episcopul Tulcii, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica parohială, programul evenimentului a cuprins un concurs de tras la rame, cu startul la kilometrul 8 al Dunării, vizitarea vedetelor fluviale aparținând Divizionului 88 subordonat Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu“, acostate în miniportul turistic, recitaluri ale corurilor Veselka din Caraorman, Perva Zora din Sulina, Rebalca din Crișan și Ciorne More din Sfântu Gheorghe, recitaluri de cântece și poezie ucraineană, susținut de elevii școlii gimnaziale din localitate, concerte și un foc de artificii.

Comunicat de presă

+ There are no comments

Add yours