Cum au muncit jandarmii Tulceni in 2017

Evaluarea anuală a Inspectoratului Județean de jandarmi Tulcea s-a ținut cu puțin timp în urmă la Hotelul Esplanada, din municipiu, în prezența oficialilor locali și ai șefilor structurilor locale cu care jandarmii cooperează.
Conform raportului, principalele direcții de acțiune au fost continuarea activității de consolidare instituțională, cu obiective principale: eficientizarea activităților și misiunilor destinate creșterii gradului de siguranță a cetățenilor, dezvoltarea relațiilor de parteneriat cu alte instituții, comunitățile locale și societatea civilă, dar și creșterea gradului de încredere al cetățenilor în Jandarmerie.
Statistică. În cursul anului trecut au fost executate 2.198 de misiuni, dintre care 268 de misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimente cultural-artistice, sportive, religioase, de protest și 1.930 de misiuni de menținere a ordinii publice în sistem integrat, misiuni executate în cooperare-colaborare cu alte instituții. Dintre principalele misiuni ale jandarmilor: la Danube Delta Rally, Sărbătoarea Teilor de la Luncavița, Peștișorul de Aur, Rowmania Fest, Zilele Municipiului, Zilele orașului Babadag. În perioada evaluată au fost executate 54 de acțiuni punctuale. Activități criminalistice:73 de constatări de fapte penale, dintr-un număr total de 86 de dosare instrumentate de agenții constatatori ai IJJ. Pe timpul sezonului estival, o grupă de 6 jandarmi a executat misiuni de ordine publică în orașul Sulina, în zona turistică și pe litoralul Mării Negre, concretizate în: 107 patrule, 22 de patrule mixte, 3 misiunide asigurare a ordinii publice la manifestări cultural-artistice, o acțiune în colaborare cu organele piscicole.
În perioada evaluată jandarmii tulceni au constatat un număr de 248 de fapte de natură penală, atât independent cât și în cooperare cu lucrători ai IPJ Constanța, fiind identificați 284 de făptuitori. De asemenea, au fost executate 36 de misiuni de asigurare a pazei și protecției unor transporturi speciale și 58 de misiuni de asigurare a pazei și protecției unor transporturi de bunuri și valori.Privind executarea mandatelor de aducere, au fost executate 626 de mandate de aducere, dintre care 322 executate prin prezentarea persoanei în fața organelor judiciare.

Extras din Comunicatul IJJ Tulcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here