Un parlamentar de Tulcea are sanse sa devina ministru in viitorul Guvern

Eugen Orlando Teodorovici, senator PSD de Tulcea este propunerea pe care a o fac social-democratii pentru functia de ministru al Finantelor sau al Fondurilor Europene.

Declaratia a fost facuta de presedintele judetenei de partid, Horia Teodorescu la prima intalnire cu presa locala din 2018, eveniment la care au fost prezenti toti parlamentarii acestui partid, alesi in judetul nostru: senatorul Orlando Teodorovici si deputatii Anisoara Radu si Lucian Simion, prilej cu care, si-au prezentat un scurt bilant al primului an de mandat.

Horia Teodorescu a spus ca propune si va insista la nivelul forurilor de conducere din partid, astfel incat,  senatorul Teodorovici sa fie numit ministru la Finante sau la Fonduri Europene, acesta mai ocupand aceste portofolii, fiind un om cu experienta si cu o cu totul alta viziune in aceste domenii.

Eugen Orlando Teodorovici, care va  implini in august 47 de ani,  fost senator de senator de Buzau  (2012–2016) și  in prezent deTulcea  (din 2016) din partea  (PSD) și ministru al fondurilor europene  (21 decembrie 2012 – 30 martie 2015)și apoi alfinantelor publice(30 martie 2015 – 17 noiembrie 2015) în  guvernul Ponta. Si-a început cariera profesională ca și referent în cadrul Direcției Generale de Management, Marketing, Prognoză și Resurse Umane din Ministerul Transporturilor (MT), unde rămâne vreme de șase ani. În 1997 devine expert în Direcția Generală de Integrare Europeană (MT), iar în 1999 se mută pe aceeași poziție, în Departamentul pentru Integrare Europeană, unde va fi director din iunie până în decembrie 1999.

La începutul anul 2000 este numit director al Departamentului pentru Afaceri Europene, din Ministerul Afacerilor Externe, iar din decembrie, vreme de patru ani, conduce Direcția de Coordonare a Programelor ISPA și SAPARD, din Ministerul de Finanțe. În această instituție rămâne până în 2009, unde ocupă pe rând funcția de director general al Autorității de Management pentru Fonduri de Coeziune, director general al Autorității de Management pentru Infrastructură, secretar de stat și director general al Autorității de Management ex ISPA. Din iunie 2009 și până în mai 2012, Eugen Teodorovici ocupă poziția de director al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României. Din a doua jumatate a anului 2012 a fost  consilier de stat în cadrul Aparatului Propriu de Lucru al primului-ministru.

Prima masura care ar lua-o ca si minsitru, ar fi anularea celebrului Formular 600 care a pus pe jar pe toti cei care practica profesii liberale, o alta masura referindu-se la o alta abordare a taxarii muncii, astfel incat, judetul Tulcea,  alaturi de alte zone,  sa devina atractive pentru investitori.

Iris IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here