Cum (mai) stăm cu evaziunea? În vizorul Poliției Economice, Baia și Cataloi

Marți, 11 iunie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea au efectuat mai multe verificări pe linie de investigare a fraudelor și a evaziunii fiscale în localitățile Baia și Cataloi.

Din cercetări a reieșit că o societate comercială din județul Vrancea, ce își desfășura activitatea în localitatea Baia, a prezentat polițiștilor o evidență a unor produse agricole aparținând unui producător agricol din județul Galați, existând indicii cu privire la faptul că datele prezentate ar fi false. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, în urma verificărilor, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 17.465 de lei și a fost confiscată suma de 362 de lei.

Suportul de specialitate a fost oferit de un lucrător din cadrul Serviciului de Metrologie Legală Tulcea. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Tulcea și al polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comunicat IPJ

+ There are no comments

Add yours